:

Hur blanda shellack?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blanda shellack?
  2. När kan man måla över shellack?
  3. Hur måla med shellack?
  4. Är Shellac bra?
  5. Hur snabbt torkar Shellac?
  6. Hur många lager schellack?
  7. Hur ofta ska man göra Shellac?
  8. Måste man använda shellack?
  9. Vad är Kvistgenomslag?
  10. Var kan man köpa shellack?

Hur blanda shellack?

Schellack

  1. 100 g schellackflingor.
  2. 1 dl T-röd. Lägg flingorna i en glas- eller rostfri burk. Häll på T-röd så att det precis täcker, ungefär 1 dl. Låt stå över natten. Vicka lite på burken då och då. Om lösningen är för stark, späd med T-röd.

När kan man måla över shellack?

Kan målas på även när det är under 5 grader (vilket inte många andra lacker klarar!) Gulnar inte.

Hur måla med shellack?

Schellacklösning (kvistlack) målas 2 gånger på kvistar före målning. Torktid 30 minuter. Tillsätt 10 ml. sickativ (torkmedel) per liter i standardfärgen och blanda sedan själv en grundfärg enlig följande: Späd färgen 15 % volym med Skonsam förtunning eller Balsamterpentin.

Är Shellac bra?

Shellac , som alla nagelprodukter håller bäst på friska naglar. Om en kund har riktigt svaga, torra eller sköra naglar kan du hjälpa dina kunder på två sätt.

Hur snabbt torkar Shellac?

Torktid: ca. 24-48 timmar och längre i vissa fall av kulörblandningar. Användes till: Trä, glas, plåt, järn, puts inomhus och utomhus.

Hur många lager schellack?

Oftast räcker det med en strykning på kvisten för att den inte ska blöda igenom färgen. Gör man två strykningar kan man åka på att stryka fler lager färg för att täcka den shellack-ö som bildats. Efter ca 20 minuters torktid är ytan övermålningsbar. Gör ett prov för att bedöma resultatet.

Hur ofta ska man göra Shellac?

Kunden måste använda den hemma, två gånger om dagen på en bar nagel, i minst 5 dagar. Rekommendera kunden använda CND SolarOil dagligen under tiden hon har Shellac på sina naglar. SolarOil är väldigt viktigt eftersom den håller Shellac-lackningen flexibel och samtidigt ger näring åt naturliga nageln.

Måste man använda shellack?

Att använda Shellack, eller kvistlack, är väldigt viktigt för goda resultat när man målar på nytt trä. Shellack är en tunnflytande lösning som är spritbaserad.

Vad är Kvistgenomslag?

När kvistar blöder igenom får man missfärgningar i färgfilmen och gula kvistgenomslag vilket inte är önskvärt på nymålad panel. Med JOTUN Kvist- och spärrgrundning spärrar du både kvistarna från underlaget samt säkerställer god vidhäftning för färgen. Detta underlättar ditt målningsarbete.

Var kan man köpa shellack?

Var kan jag köpa shellac? CNDs shellac-lack kan bara göras på auktoriserade salonger, och kan alltså inte köpas i svenska butiker och hemsidor för hemmabruk. Däremot kan CND:s andra produkter, som till exempel hemmalacket CND vinylux, köpas på bland annat deras egen hemsida samt på Lyko.se och Hudoteket.se.