:

Vilken färg på fluga till bröllop?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken färg på fluga till bröllop?
  2. Vad har killar på sig på bröllop?
  3. Hur tackar man nej till ett bröllop?
  4. Vilken krage till fluga?
  5. Vilken färg på fluga?

Vilken färg på fluga till bröllop?

Rent formellt är flugan jämlik med slipsen och fungerar lika bra till mörk kostym som till kavaj. Det går dessutom bra att välja vilken färg som helst, så länge klädkoden inte är frack eller smoking då det är vit respektive svart fluga som gäller.

Vad har killar på sig på bröllop?

Mörk kostym kan bäras under hela dagen och är en väldigt vanlig klädkod i Sverige. Männen ska bära en mörkblå, svart eller mörkgrå kostym. En kostym utan mönster anses finare men diskreta mönster är tillåtna. Skjortan ska vara vit och man kan med fördel bära väst.

Hur tackar man nej till ett bröllop?

Avböja flera gånger Det går med andra ord inte att tacka nej för många gånger. Du bör också endast anföra ett enda skäl. Rada inte upp en mängd som sjukdom, bortrest och andra arrangemang. Glöm inte, att sanningen är lättare att minnas än den lilla ”vita lögnen”.

Vilken krage till fluga?

Tänk på att välja en skjortkrage med passande storlek för flugan. Allt för vida cutawaykragar kan förstärka det breda intrycket flugan ger, varför något smalare kragar i regel är att föredra till fluga. Button-downkrage till fluga ger ett skönt nördigt intryck. Även klubbkragen är ett riktigt snyggt alternativ.

Vilken färg på fluga?

Något du bör tänka på är att flugan inte ska ha samma färg som skjortan. Då kommer den helt enkelt inte att synas. Förutom svart sidenfluga till smoking och vit bomullsfluga till frack finns inga regler för färg eller mönster på flugan.