:

Hur många har läst Harry Potter?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många har läst Harry Potter?
  2. Vad är budskapet med Harry Potter och de vises sten?
  3. Hur mycket tjänar dom på Harry Potter?
  4. Vem har läst in Harry Potter?
  5. Hur många exemplar har Harry Potter sålts?
  6. Hur mycket är Harry Potter värt?

Hur många har läst Harry Potter?

Harry Potter är en serie fantasyromaner av författaren J.K. Rowling, som började ges ut 1997 och avslutades 2007. Böckerna har gjort stor succé, med översättningar till 73 språk och försäljningssiffror på över 450 miljoner exemplar i hela världen.

Vad är budskapet med Harry Potter och de vises sten?

Filmen Harry Potter och de vises sten är en berättelse om en 11-årig oälskad pojke som en dag får höra sig vara en stor trollkarl i den magiska världen. Uppfattningen om verklighet och fantasi vänds ut och in när Harry ger sig av på sin resa – för att söka sanningen om sitt förflutna.

Hur mycket tjänar dom på Harry Potter?

Daniel Radcliffes lön har stigit stadigt sedan han som elvaåring i konkurrens med 400000 andra sökande fick rollen som Harry Potter. Från första filmens 800000 kronor till 92 miljoner för den senaste. Dessutom får han procent på inkomsterna från filmernas prylförsäljning.

Vem har läst in Harry Potter?

I sommar ger ljudbokstjänsten Storytel ut nyinspelade utgåvor av ”Harry Potter”-böckerna på svenska. Inläsare är skådespelaren Björn Kjellman, som bekänner färg som ett fan av JK Rowlings magikerbefolkade värld.

Hur många exemplar har Harry Potter sålts?

Lär dig mer om J.K. Rowling Hon är författaren bakom dundersuccén Harry Potter. Hennes böcker har sålt i över 500 miljoner exemplar och är översatta till över 80 olika språk.

Hur mycket är Harry Potter värt?

Harry Potter (filmserie)

Harry Potter
LandStorbritannien
SpråkEngelska
Budget$ 000
Intäkter$ 572