:

När kommer lönehöjningen 2022?

Innehållsförteckning:

  1. När kommer lönehöjningen 2022?
  2. När får man retroaktiv löneökning?
  3. När börjar den nya lönen gälla?
  4. När får man reda på sin nya lön?
  5. När ska man få löneförhöjning?
  6. Hur mycket bör man få i löneförhöjning?
  7. Är det lag på löneförhöjning?

När kommer lönehöjningen 2022?

I Huddinge, Region Sörmland och Karlskrona kommer löneökningarna för 2022 med aprillönen. Även anställda i Linköping får lönehöjningen i april, med undantag för anställda i utbildningsförvaltningen. Det är också från den 1 april som den nya lönen ska gälla enligt Kommunals avtal med SKR, Sveriges Kommuner och Regioner.

När får man retroaktiv löneökning?

Retroaktiv lön är en ersättning som skall betalas ut till anställda efter det att löneförhandlingar är klara och när det i löneförhandlingarna har avtalats att vissa löneökningar skall gälla retroaktivt för redan utbetalda löner.

När börjar den nya lönen gälla?

Den nya lön som du får efter genomförd löneprocess gäller från . Löneavtalet för kommuner och regioner är fortsatt utan centralt angivna lönenivåer. Det innebär att det inte finns en centralt angiven procentsiffra som bestämmer en miniminivå för löneökningar.

När får man reda på sin nya lön?

Kollektivavtal ger dig oftast rätt till årlig lönerevision I de flesta av de centrala löneavtalen står det att lönen ska revideras årligen. Inför lönerevisionen är det vanligt att du erbjuds ett lönesamtal med din närmaste chef. Läs mer om hur du kan förbereda dig inför ditt lönesamtal.

När ska man få löneförhöjning?

Du kan ha rätt till löneökning När och hur mycket din lön ska justeras framgår i ditt kollektivavtal. I de flesta avtal revideras lönen en gång per år. Om din arbetsgivare inte är bunden till något kollektivavtal måste du själv komma överens med arbetsgivaren om när lönen ska revideras.

Hur mycket bör man få i löneförhöjning?

Under de senaste åren har de nominella löneökningarna uppgått till omkring 2 till 3 procent årligen. Detta är något lägre än tiden före finanskrisen, men då var å andra sidan också produktivitetstillväxten starkare.

Är det lag på löneförhöjning?

De flesta avtal ger rätt till en årlig löneökning. Titta i det kollektivavtal (löneavtal) som gäller på din arbetsplats om du vill veta vad som gäller för just dig. Om du saknar löneavtal på din arbetsplats, så behöver du själv komma överens med din arbetsgivare om hur och när din lön ska revideras.