:

Hur använder man Träningsgummiband?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man Träningsgummiband?
  2. Vilket motstånd på Miniband?
  3. Vad ska man köpa för gummiband?
  4. Vilken TRX ska man köpa?
  5. Vad är Powerband?

Hur använder man Träningsgummiband?

Stå stadigt och håll i ett gummiband med båda händerna. Håll händerna lite smalare än axelbrett och bandet spänt. Håll ut armarna rakt framför dig. Utan att höja axlarna eller vinkla handlederna, dra ut armarna så att de sticker rakt ut från axlarna så att gummibandet ligger spänt över bröstet på dig.

Vilket motstånd på Miniband?

Ett miniband med lätt motstånd är lättare att dra ut än vad ett miniband med hårt motstånd är. Generellt sätt ger ett lätt miniband ett motstånd mellan fyra till 15 kilo, beroende på hur mycket du drar ut det. Medium ger ett motstånd upp till 25 kilo och hårt upp till 35 kilo, men det varierar från märke till märke.

Vad ska man köpa för gummiband?

Träningsgummiband med handtag Ett träningsgummiband med handtag är lite stramare i materialet och handtagen gör att du lättare kan hålla fast och få en god stabilitet i handlederna. Det kan enkelt fästas i en dörr så att du kan göra övningar där du drar i gummibandet ut från dörren.

Vilken TRX ska man köpa?

#4 TRX Home – Original TRX Bandet Det har alla egenskaper och funktioner du behöver, kvalitén är hög och det medföljer massvis med bra övningsförslag och så vidare. Dock är den stora nackdelen att det är väldigt dyrt. Det kostar 3-4 gånger mer än många andra band på marknaden.

Vad är Powerband?

Powerband är en typ av träningsgummiband utan handtag som man kan använda till en mängd olika övningar. Det finns träningsgummiband med handtag men dessa miniband är alltså helt integrerade (de sitter ihop som ett vanligt gummiband) och har inga handtag.