:

Får man ha fest i bostadsrätt?

Innehållsförteckning:

  1. Får man ha fest i bostadsrätt?
  2. Hur länge får man ha fest i Villa?
  3. När ska det vara tyst på kvällen i villaområde?
  4. Hur lyhörd får en lägenhet vara?
  5. När ska det vara tyst i en lägenhet på vardag?

Får man ha fest i bostadsrätt?

Du som hyresgäst har rätt att använda din lägenhet på ett normalt sätt. Du får alltså både ha fest ibland, och spela musik. Men det finns inga tydliga regler för hur ofta man får ha fest eller hur sent man får spela musik.

Hur länge får man ha fest i Villa?

Hur länge får man festa? Nej, det finns inga tydliga regler om hur ofta man får ha fest eller hur sent man får spela musik. Huvudregeln är att du inte får störa andra hyresgäster, varken på dagen eller natten. Det kan väl anses vara normalt att ha fest någon gång per år med något högre musik.

När ska det vara tyst på kvällen i villaområde?

Kom ihåg att prata med grannarna - Prata med grannarna i god tid. Då har de som inte vill vara med chans att planera att till exempel åka bort över helgen. I ett villaområde finns inga direkta regler om klockslag när det ska vara tyst, säger Villaägarnas jurist Anton Persson.

Hur lyhörd får en lägenhet vara?

Hyresvärden ska se till att lägenheten håller måttet och inte är alldeles för lyhörd men du kan själv göra lägenheten mindre ljudhård. Textil är ett mycket bra sätt att absorbera ljud på. Ju mer tyg och ju fler veck, desto tystare blir resultatet. För att ljuddämpa bra ska tyget vara så tungt som möjligt.

När ska det vara tyst i en lägenhet på vardag?

Man brukar säga att det finns en oskriven lag som säger att det ska vara tyst mellan klockan 22.00 och 07.00. Det är viktigt att komma ihåg att man för den skull inte ska behöva smyga på tå för att man bor i ett flerfamiljshus eller för att grannen arbetar nattskift. Använd sunt förnuft.