:

Får man snickra i sin lägenhet?

Innehållsförteckning:

  1. Får man snickra i sin lägenhet?
  2. Hur gör man ett Triangelbyte?
  3. Får man renovera på söndagar?
  4. Hur lång tid tar ett Triangelbyte?
  5. Hur bra är Lägenhetsbyte se?
  6. När får man börja väsnas på helgen?

Får man snickra i sin lägenhet?

Hyreslagen bestämmer inte hur höga ljudnivåer det får vara i en lägenhet. Det finns inga uttryckliga regler i Hyreslagen angående ljudnivåer i en bostad. Däremot finns det regler som innebär att hyresvärden är skyldig att se till att lägenheten är fullt användbar som bostad, enligt den allmänna uppfattningen i orten.

Hur gör man ett Triangelbyte?

Triangelbyte innebär att tre personer ska byta med varandra. Detta skapar många fler byteskedjor samt ökar chanserna för ett lyckat byte. De flesta byten som genomförs är triangelbyten. Manuellt direktbyte sker när två personer hittar varandras lägenheter utan att använda matchningsmotorn.

Får man renovera på söndagar?

Vissa åtgärder kräver t ex bygglov. Det ansvarar bostadsrättshavaren själv för att skaffa. Att spika och borra eller utföra renoveringsarbete i sin lägenhet är ibland nödvändigt. Försök hålla er till att renovera mellan kl 08-22 på vardagar och mellan kl 10-21 på lördagar och söndagar.

Hur lång tid tar ett Triangelbyte?

Det kan variera, men under normala omständigheter tar en bytesansökan 6-8 veckor att behandlas från att den skickats till hyresvärden. Under månaderna jun-aug samt dec-jan tar det ofta längre tid på grund av semestertider och röda dagar. Ett direktbyte har i regel något kortare handläggningstid än ett triangelbyte.

Hur bra är Lägenhetsbyte se?

Appen i Lägenhetsbyte har låg kvalite men otroligt många annonser. Brister i appen förbättras ej delvis på tre års tid! Meddelanden du ska svara på kommer till andras annonser, meddelanden skickas till andra stackars annonsörer ha ha. Anonnser man tacka ja och nej till under en hel kväll kommer upp pånytt nästa dag.

När får man börja väsnas på helgen?

Du ska alltid undvika att störa dina grannar. Avstå från högljudda aktiviteter klockan 20.00–07.00 på vardagar och 20.00–10.00 under helger och helgdagar.