:

Vad göra med slitna lakan?

Innehållsförteckning:

 1. Vad göra med slitna lakan?
 2. Hur många uppsättningar sängkläder?
 3. Vad kan man göra av gamla påslakan?
 4. Vilket påslakan är svalast?
 5. Hur många handdukar behöver man?
 6. Var förvarar ni handdukar?
 7. Hur syr man ett påslakan?
 8. Hur man syr dra på lakan?

Vad göra med slitna lakan?

Slitna lakan som börjar gå sönder är supermjuka och perfekta att klippa näsdukar av. Mjukare och mer miljövänligt än papper. Av dukar som fått svåra fläckar kan man sy fina kökshanddukar och av gardiner kan man göra smarta tygkassar. Ett linnelakan med hål i mitten blir bra örngott eller handdukar.

Hur många uppsättningar sängkläder?

Hur många set/uppsättningar med lakan och handdukar behöver man? Den frågan får vi väldigt ofta. Vi skulle vilja svara två set. Ett som är i bruk och ett som du växlar med som är i tvättkorgen/tvättmaskinen/linneskåpet.

Vad kan man göra av gamla påslakan?

SV: Återanvända gamla lakan Trasiga blir till mattrasor och fönsterputstrasor. Bebislakan kan man också göra och ge bort. Se bara till att lakanen är mjuka.

Vilket påslakan är svalast?

Percale vävs med en struktur som gör det möjligt för fukt att vandra, percalen noppar också mindre än andra vävtekniker och får inte kallas percale om den inte har en trådtäthet som är över 200 trådar/tum². Även linne och satin kan transportera fukt och kroppsvärme på ett effektivt sätt och uppfattas som svalkande.

Hur många handdukar behöver man?

Handdukar är lite samma sak som lakan, två set räcker så att man kan byta mellan tvättstugebesöken. Sen kanske två gästhanddukar (för dusch), samt en handduk eller två som går under kategorin ”åka till stranden-badlakan”.

Var förvarar ni handdukar?

Placera dem på små hyllor, lägg dem i en korg, fyll en hel hylla med dem, eller bygg en pyramid av de mjuka, rullade textilierna. Ett annat snyggt sätt att få in handduksförvaring i badrummet är att hänga dem på en fin trästege. Om du väljer en hög stege kan du få plats med ett helt gäng handdukar.

Hur syr man ett påslakan?

Så här syr du ett påslakan:

 1. Medan det tvättade bomullstyget torkas mäter du upp hur stort täcket behöver vara. T. ...
 2. Mät och kolla om du behöver mönsterpassa. Klipp ut två lika stora delar i tyget. ...
 3. Nu är det dags att fålla kanterna innan du syr ihop delarna räta mot räta. ...
 4. Vänd ut och in och påslakanet är klart!

Hur man syr dra på lakan?

Pressa in 23 cm mot avigan runt om hela tygstycket, vik upp igen. Sy av hörnen så här: Pressa ena kortsidan mot långsidan intill, så du får en spets enligt bilden. Sy med raksöm längs det pressade vecket. Pressa in 1+2 cm mot avigan runt om och sy med raksöm längs den invikta kanten.