:

Hur ställer man in en cykelsadel?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ställer man in en cykelsadel?
 2. Får ont av sadeln?
 3. Hur mäter man en cykelsadel?
 4. Hur mäter man benlängd cykel?
 5. Får ont i underlivet när jag cyklar?
 6. Får ont i rumpan av cykel?
 7. Hur mäter man Sittbenen?
 8. Hur vet man vilken cykelsadel man ska ha?
 9. Vilken bredd på cykelsadel?

Hur ställer man in en cykelsadel?

Gör så här Multiplicera grenlängden med 0,883. Resultatet är den höjd du ska placera din sadel på mätt från mitten av vevaxeln längs sadelröret till toppen av sadeln på din racercykel. Lägg till 2–5 mm om du har långa ben i förhållande till din längd.

Får ont av sadeln?

Även rätt sadel kan göra ont om den är fel monterad. Om spetsen pekar uppåt eller nedåt påverkar det din viktfördelning och leder ofta till tryck på fel ställe. Domningar eller smärta är två symptom på att du kan behöva ställa om sadeln, även om du hittat rätt sadel.

Hur mäter man en cykelsadel?

Mät från mitten av det vänstra avtrycket till mitten av det högra avtrycket. Avståndet som mäts är avståndet mellan dina sittben....Mäta dina sittben (med aluminiumfolie)

 1. Ta fram de saker du behöver för att bestämma din sadelbredd. ...
 2. Linda in kartongen i aluminiumfolie och lägg den på ett plant underlag.

Hur mäter man benlängd cykel?

LEKTION 1: VAL AV STORLEK PÅ CYKEL Markera toppen på boken på väggen med en penna. Gå åt sidan och mät sen från golvet upp till din markering. Du har nu din benlängd!

Får ont i underlivet när jag cyklar?

Många som får ont i underlivet letar efter en mjukare och bredare sadel, men borde snarare leta efter en med lite hårdare stoppning i. Det är nämligen så att mellan sittbenen finns känsliga nervtrådar. Sjunker sittbenen ner för mycket i sadeln kommer nervtrådarna utsättas för tryck och resultera i smärta.

Får ont i rumpan av cykel?

Smörj in rumpan med vaselin eller fet kräm där det ömmar, så blir friktionen mellan hud och cykelsadel mindre märkbar. Tvätta cykelbyxorna innan nästa cykeltur. Annars riskerar du att bakterier infekterar eventuella sår. Köp en gelésadel eller ett par cykelbyxor med inbyggda gelékuddar.

Hur mäter man Sittbenen?

Mäta dina sittben (med aluminiumfolie) Mät från mitten av det vänstra avtrycket till mitten av det högra avtrycket. Avståndet som mäts är avståndet mellan dina sittben.

Hur vet man vilken cykelsadel man ska ha?

Första och viktigaste steget när du ska välja cykelsadel är att hitta din åkstil. Generellt kan man säga att har du en upprätt sittställning ska du ha en bredare sadel och ju mer framåtlutande eller aggressivare sittställning ju smalare sadel ska du ha.

Vilken bredd på cykelsadel?

För att ta reda på hur bred sadel du behöver bör du mäta avståndet mellan dina sittbensknölar. Det gör du genom att sätta dig på en pappkartong och mäta avståndet mellan de två fördjupningar som uppstår. En del cykelhandlare har också en speciell kudde till hjälp för att mäta avståndet mellan sittbensknölarna.