:

Hur ska en Beanie sitta?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ska en Beanie sitta?
 2. Varför passar jag inte i mössa?
 3. Vad är en Beanie mössa?
 4. Hur syr man en barnmössa?
 5. Vilken mössa ska man ha?
 6. Kan man töja ut sin studentmössa?

Hur ska en Beanie sitta?

High top beanies är tillverkade med extra utrymme i mössans topp och ska bäras så högt upp på huvudet utan att den trillar av. Se till att extratyget sticker ut på toppen (starkare stickning hjälper med det).

Varför passar jag inte i mössa?

Små detaljer kan göra stor skillnad. Är ditt ansikte runt eller rektangulärt så testa en mössa i lite lösare stil som ger ditt ansikte lite höjd. Om du däremot har ett avlångt ansikte så testa en mössa med uppvikt kant som sitter tightare på huvudet.

Vad är en Beanie mössa?

I träningssammanhang är en beanie en tunn mössa, som t. ex. används till löpning eller innanför en cykelhjälm. Beanien värmer huvud, panna och öron – utan att hjälmen hamnar högt ovanpå ett tjockt och knöligt tygmaterial.

Hur syr man en barnmössa?

Att sy en mössa

 1. Klipp ut mössan i dubbelt tyg (lägg till en cm sömsmån). ...
 2. Sy hela vägen runt, räta mot räta. ...
 3. Klipp nu bort flikarna både upptill och nedtill.
 4. Lägg ihop det övre jackets ändar som bilden visar. ...
 5. Sy sömmen och fäst trådarna (jag knyter en knut om mina overlocktrådar).

Vilken mössa ska man ha?

Att välja mössa handlar om att hitta en som passar både din stil och ansiktsform och som känns skön att bära. Små detaljer kan göra stor skillnad. Är ditt ansikte runt eller rektangulärt så testa en mössa i lite lösare stil som ger ditt ansikte lite höjd.

Kan man töja ut sin studentmössa?

Hej! Det gammaldags sättet att töja en studentmössa är att man sätter den på en apparat som ser ut lite som ett huvud och som kan töja ut mössan samtidigt som den värmer upp den (lite som ett strykjärn).