:

Är det olagligt att ha en blackbox?

Innehållsförteckning:

 1. Är det olagligt att ha en blackbox?
 2. Vad gör trimrör för skillnad?
 3. Vad händer om man drar V ringen?
 4. Vad gör ett ENOX rör?
 5. Vad gör en black box moped?
 6. Hur funkar Effektrör?
 7. Hur kan man trimma en moped?
 8. Vad är straffet för dragen V ring?
 9. Vad har variatorn för funktion?
 10. Är ENOX Lågvarvigt?
 11. Hur man trimmar Derbi Senda Xtreme?
 12. Vad gör en blackbox?
 13. Hur bra är en blackbox?
 14. Vad gör ett trimrör?

Är det olagligt att ha en blackbox?

en blackbox är inget trim, så själva boxen är inte olaglig. Olagligt använda med trimm, dock ej utan.

Vad gör trimrör för skillnad?

Alla olika modeller av trimrör ger olika effekter. Vanligast är att ett ''dolt'' trimrör ger ungefär samma som ett urpluggat originalrör. Sluta noja er över hur fan röret ser ut. Köp ett trimrör och lacka det svart om ni är så jävla rädda.

Vad händer om man drar V ringen?

Drar du v-ringen så kommer mopeden att varva mindre i 50 km/h, du behöver inte ligga på fullgas för att marcha 50. Är lika med: Motorn mår bättre. Som sagt, V-ringen är en varvspärr och den är bara att sätta tillbaka för att göra orginal men det är ju ditt val.

Vad gör ett ENOX rör?

Information om Tecnigas Avgassystem (E-NOX) E-Nox ger bra effekt både på låga och höga varvtal. Målet med röret enligt Tecnigas är att ge en effekt- och vridökning över hela registret. Maximala ökningen vill de ha mellan 0 rpm och våra tester visar att de lyckats bra på både 50 och 70cc.

Vad gör en black box moped?

Det finns flera olika modeller ut av blackbox eller varvtalsbegränsare som är ett annat namn för dom. Det som blackbox gör är att den stryper varvtalet du ställt in när du slår på den. Hastigheten den stryper i beror på vilket varvtal du ställer in den i.

Hur funkar Effektrör?

Effektrörs effekten kan skilja från rör till rör, som låg eller högvarviga rör. Lågvarviga rör ger bättre axx och högvarviga rör brukar oftast ge bättre toppfart, men det skiljer inte mycket, det beror också på vad man har för övrig setup.

Hur kan man trimma en moped?

pluggar i avgasröret,cdi-strypningar,variatorring etc. Detta är oftast lätt för en med kunskap men svårare för en nybörjare. Att strypa av sin moped är bra för motorn och mopederna är byggda för att gå avstrypta men pluggas för att anpassas till sveriges lagar.

Vad är straffet för dragen V ring?

Straffet blir förutom böter, uppskjutet körkortstillstånd. Men om du blir stoppad med bara dragen variatorring så är detta inte något trim som polisen varken kan se eller märka när de provkör mopden såvida du inte har annat trim också. En dragen V-ring brukar inte göra någon drastiskt effektökning.

Vad har variatorn för funktion?

Huvudsakliga funktionen är att hålla remtrycket tillräckligt högt så att all effekt kan överföras. Remtryck avgör även den naturliga effektförlusten. Desto högre remtryck som krävs – desto högre effektförlust. Den känner hela tiden skillnaden i vridmoment mellan motor och drivmatta.

Är ENOX Lågvarvigt?

Enox är högvarvigt så de är svårast att stunta på det :P.

Hur man trimmar Derbi Senda Xtreme?

Trimma Derbi Senda Andra sätt att trimma derbi sendan lite extra, är att sätta dit ett nytt luftfilter (sport-luftfilter), eller att plocka bort pluggen som finns i original-kröken. Om man har en strypt CDI box, och byter till en ostrypt CDI box, kommer mopedens topphastighet att öka väldigt mycket direkt!

Vad gör en blackbox?

Den Fjärrstyrda blackboxen fungerar så att efter du kopplat in blackboxen och ställt in varvtalet. Så behöver du bara klicka på knappen på fjärrkontrollen. Så aktiveras blackboxen och stryper ner varvtalet/hastigheten. Blackbox med bromskod, Fungerar så att efter du installerat din blackbox och ställt in den.

Hur bra är en blackbox?

Det negativa: Är du uppe i t. ex. 85km/h och ser snuten bakom dig så är det ju inte det bästa om du trycker på knappen för då kommer motorn bromsa ner till 50km/h och det betyder att varven också kommer strypas plötsligt och det kan inte vara bra för motorn.

Vad gör ett trimrör?

Den brukar oftast sitta i mynningen av röret och på vissa rör så sitter det en och annan i ljuddämparen. Det viktigaste är att du drar variator ringen/brickan innan du kör trimmat som effektrör, Variator ringen hindrar dina variator vikter att övervarvar och har en del med utväxlingen att göra.