:

När ska man byta propeller?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man byta propeller?
  2. Hur planar man med båt?
  3. Hur vet man stigningen på en propeller?
  4. Varför Stålpropeller?
  5. Hur ska en propeller se ut för att snurra bra?

När ska man byta propeller?

Varvar din motor för mycket på full gas så har du sannolikt en för liten propeller eller en propeller med för liten stigning. Varvar den för lite har du antagligen en för stor propeller eller en med för kraftig stigning. Stigning är det andra numret som anges i propellerbeskrivningen.

Hur planar man med båt?

Om du köper en båt som planar, se till att köra den antingen under eller strax över den så kallade planingströskeln (den fartgräns där båten börjar ta sig upp ur vattnet och ligga lite på ytan). Se till att komma över planingströskeln snabbt och lägg dig sedan i en marschfart som är lagom för din båt.

Hur vet man stigningen på en propeller?

Lägg den platt mot ett propellerblad ute vid bladspetsen Gör ett märke på linjalen lika långt från bladets mitt som propellerdiametern x 3,14. Avståndet från märket parallellt med propelleraxeln till en tänkt linje rakt ut från propellern är stigningen.

Varför Stålpropeller?

Stålpropellerns utformning gör den effektivare i vattnet än standard aluminiumpropeller, den ”nyper tag” bättre och detta medför att man kan montera motorn högre på akterspegeln och den tillåter mer tilt med ökad fart och lägre bränsleförbrukning som resultat.

Hur ska en propeller se ut för att snurra bra?

10-20 procents slip är normalt. En rostfri stålpropeller har alltid bättre grepp än en av aluminium, och därmed mindre slip. Om du har dåligt grepp i propellern märker du att varvtalet sticker iväg snabbare än vad båten gör när du drar på. Rostfritt stål, törre diameter, fler blad & tunnare blad ger bättre grepp.