:

Hur får man tag i besiktningsprotokoll?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man tag i besiktningsprotokoll?
  2. Måste man ha baksäte vid besiktning?
  3. Måste alla säten vara i bilen vid besiktning?
  4. Hur lång tid har man på sig att ombesiktiga bilen?
  5. Får man ta bort baksätet på bilen?
  6. Vad händer om man missar att besikta bilen?

Hur får man tag i besiktningsprotokoll?

På Mina sidor Privat och företag kan du se dina besiktningsprotokoll digitalt och enkelt skiva ut dem. Besiktningsprotokollen är högst tre år gamla och finns för fordon som har besiktats hos Bilprovningen.

Måste man ha baksäte vid besiktning?

Man kan besiktiga en bil utan baksäte så länge bältena och det sitter kvar bak i bilen, gör det inte det så går det inte.

Måste alla säten vara i bilen vid besiktning?

Ja, dörrarna måste man kunna öppna antingen från insidan eller från utsidan. Måste alla säten vara med? I normalfallet ja (se registreringsbevis), det finns dock undantag för vissa EG-typgodkända fordon.

Hur lång tid har man på sig att ombesiktiga bilen?

Efterkontroll inom 30 dagar En efterkontroll måste göras inom 30 dagar för att inte få körförbud. Fordonet får inte användas mer än nödvändigt innan efterkontrollen utförts och godkänts. Om du får föreläggande om efterkontroll får du veta det direkt efter besiktningen.

Får man ta bort baksätet på bilen?

Din bil är helbilsgodkännd så du måste i stort sätt reggbesikta den till 2pers för att kunna ha baksätet urplockat vid bes, och då kan du över plocka bort bälten bak. Kan dock vara svårt att reggbesikta en helbilsgodkännd bil, beror på vart och vem du får som bes man.

Vad händer om man missar att besikta bilen?

Om du inte besiktar fordonet i tid, får du automatiskt körförbud (så kallat inträtt körförbud). Fordonet får då bara köras kortast lämpliga väg till en verkstad för reparation och till besiktningsföretag för kontrollbesiktning, under förutsättning att fordonet är påställt.