:

Kan man däcket rent?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man däcket rent?
 2. Hur får man rent aluminiumfälgar?
 3. Hur gör man rent vita däcksidor?
 4. Hur tvättar man däck?
 5. Hur får man bort bromsdamm på fälgar?
 6. Vad är Fälgsyra?
 7. Hur mycket slits vinterdäck på sommaren?

Kan man däcket rent?

Använd en mikrofiber duk för att torka rent däcket och hjulet. Ett tips är att ta lite toapapper för att torka bort vattnet. Därefter tar du mikrofiber duken så slipper den bli så himla blöt och klibbig. VIKTIGT: Om du inte torkar dina däck och hjul ordentligt kan det på lång sikt skapa fläckar.

Hur får man rent aluminiumfälgar?

Använd till exempel några träplankor eller en gammal matta. Förtvätta hjulen mycket noggrant! Gärna med foam lance och använd också ett lösningsbaserat rengöringsmedel med en högtryckstvätt, så att lös smuts och gammalt vax avlägsnas från fälgen. Fälgarna är bra att tvätta i samband med ett däckbyte.

Hur gör man rent vita däcksidor?

Häll diskmedel på en svamp och gnugga till de blir rena. Sedan är det bara att torka torrt. Är de ordentligt smutsiga går det bra att använda löddrande stålull, typ svinto, för att få dem riktigt rena.

Hur tvättar man däck?

Tvätta däck

 1. Börja med att spraya på fälgrengöring på fälgarna, låt verka och skölj sedan av, gärna med en högtryckstvätt.
 2. Borsta däcken med en däck eller diskborste så du får rent även i spåren.
 3. Torka däcken torra med en microfiberduk eller trasa.
 4. För extra svärta och glans, använd gärna ett däckglansmedel.

Hur får man bort bromsdamm på fälgar?

Men största problemet med fälgarna är att det blir väldigt mycket bromsdamm, och det är omöjligt att undvika. Detta dammet innehåller flygrost, då kan det vara lämpligt att använda en flygrostborttagare eller fälgsyra.

Vad är Fälgsyra?

Vad används Fälgsyra till? Rengör: Främst avsedd för rengöring av fälgar tillsammans med Fälgborste Pro. Glas duschväggar i badrummet.

Hur mycket slits vinterdäck på sommaren?

Även ökad risk för vattenplaning är en konsekvens vid vinterdäck på sommaren. Rekommenderat mönsterdjup på sommardäck är 4 mm för optimalt skydd vid vattenplaning. Odubbade vinterdäck också kallad friktionsdäck slits mycket snabbare än sommardäck. Vinterdäck slits cirka 20% mer vid +15 grader jämfört med sommardäck.