:

Vad ska jag ställa växthuset på?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska jag ställa växthuset på?
  2. Måste man ha sockel till växthus?
  3. Varför sockel växthus?
  4. Vad är det bästa materialet att använda till växthus?
  5. Hur ska man värma upp växthuset under vårmånaderna?
  6. Kan man odla gurka och tomater i växthus?

Vad ska jag ställa växthuset på?

Trall. Att ställa växthuset på en trall är en kostnadseffektiv och en relativt snabb lösning. Om du har en befintlig trall på din tomt kan den med fördel utnyttjas som grund. Det är däremot viktigt att kontrollera trallens bärighet eftersom ett växthus kan väga mellan 1 kg.

Måste man ha sockel till växthus?

Behöver jag sockel till mitt växthus? Det är inget måste men det finns många fördelar att använda det. Vi har färdiga som man kan köpa till respektive växthus. Man kan så klart göra sin egen eller gjuta.

Varför sockel växthus?

Det större lustväxthuset på 27 & 25 kvadratmeter kräver en sockel, exempelvis träslipers på en frostsäker grusyta. Sockeln ska vara helt plan och vågrät. Sockeln bör vara 15 cm bred.

Vad är det bästa materialet att använda till växthus?

Glas är det bästa materialet att använda till växthus om man bortser från de allra dyraste plastskivorna som används i växthus för yrkesodlare. Fördelar med glas – Glaset släpper igenom ljuset bättre än plast och glaset blir inte mörkare med åren som alla sorter av plast blir.

Hur ska man värma upp växthuset under vårmånaderna?

Ska man värma upp växthuset under vårmånaderna bör man fästa ett lager med plastfolie även på insidan av växthuset så att det bildas en luftkudde mellan inner- och ytterfolien. Även när man har glas eller plastskivor i växthuset är det en stor fördel, men inte nödvändigt, med en invändig isolering med plastfolie.

Kan man odla gurka och tomater i växthus?

Förutom gurka och tomater, som är de vanligaste växtarterna som odlas i växthus, går det även fint att odla tidiga grönsaker som sallat och rädisor. Man kan odla störbönor och majs om man bor i de trakter där dessa växter inte kan odlas ute. Man kan odla snittblommor som rosor, nejlikor och krysantemum.