:

Får barn söka vård själva?

Innehållsförteckning:

  1. Får barn söka vård själva?
  2. Hur lägger man till barn på 1177?
  3. Kan min mamma se min journal?
  4. Hur byter jag vårdcentral för mitt barn?
  5. Varför 13 år 1177?
  6. Kan inte ladda ner Alltid öppet?

Får barn söka vård själva?

Barnet kan söka vård och information utan att du är med Det händer att barn själva tar kontakt med vården utan att du är inblandad. Det kan till exempel vara att hen kontaktar ungdomsmottagningen eller vårdcentralen. Barnet kan hälsorådgivning utan att en vårdnadshavare är med.

Hur lägger man till barn på 1177?

Logga in på www.1177.se som dig själv. 2. Klicka på ”Lägg till barn” och ange barnets personnummer. Du måste vara vårdnadshavare för att kunna lägga till barnet.

Kan min mamma se min journal?

Ingen inom vården får någonsin gå in och titta i en journal eller på provsvar om de inte har någon anledning. Det är bara den personal du träffar vid samtal, undersökningar eller annan behandling som får läsa din journal. Din mamma får alltså inte gå in i din journal.

Hur byter jag vårdcentral för mitt barn?

Logga in för att se var du är listad eller för att göra ditt val. Om du har barn under 13 år kan du också välja vilken vårdcentral eller barnavårdscentral du vill att barnet ska gå till. Läs mer om att göra vårdärenden för ditt barn. Du kan också skriva ut och fylla i listningsblanketter och lämna till vårdcentralen.

Varför 13 år 1177?

Den som fyllt 13 år kan använda de flesta e-tjänsterna på 1177.se. Det gäller exempelvis att boka, omboka och avboka tider, få medicinska råd, be om en vårdkontakt eller begära intyg eller receptförnyelser. Den som är 13 år kan emellertid inte komma åt sin egen journal eller tjänsten Läkemedelskollen.

Kan inte ladda ner Alltid öppet?

Support i tekniska frågor

  • Om du redan har Alltid öppet-appen installerad är det enklast att använda supportfunktionen som finns inuti i appen.
  • Om du inte har appen ännu: Här kan du fylla i ett formulär så återkommer vi till dig.