:

Hur räddar man en torr kaka?

Innehållsförteckning:

  1. Hur räddar man en torr kaka?
  2. Hur länge ska man vispa Sockerkakssmet?
  3. Hur vet man när smeten är pösig?
  4. Hur länge vispa ägg och socker till Tårtbotten?
  5. Kan man spara överbliven Våffelsmet?
  6. Kan man spara Kladdkakesmet?

Hur räddar man en torr kaka?

Detta för att kakan ska bli luftigare och saftigare. Blanda torra ingredienser så som mjöl, bakpulver, kakao och vanillinsocker i en skål bredvid innan du häller ner blandningen i exempelvis det vispade sockret och ägget.

Hur länge ska man vispa Sockerkakssmet?

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt för att arbeta in så mycket luft som möjligt. Minst 5 minuter. Det är det som gör att sockerkakan blir hög och luftig.

Hur vet man när smeten är pösig?

Om instruktionerna säger att man ska vispa ägg och socker poröst så ska det vispas tills du ser små bubblor i smeten, den ändrar också färg och blir mer vit förutom om han var väldigt gula äggulor. Försök att vispa in så mycket luft du kan i smeten för att få de små bubblorna.

Hur länge vispa ägg och socker till Tårtbotten?

- vispa ägg och socker länge tills det är riktigt vitt och pösigt, det finns faktiskt ingen gräns för hur länge man kan vispa den så bara vispa på…! Ju längre man vispar smeten desto tjockare och fastare blir den och risken för att den sjunker ihop minskar.

Kan man spara överbliven Våffelsmet?

Om du får våffelsmet över går det bra att ställa smeten i kylen. Hur länge du kan ha den i kylen beror dock på hur kallt det är i kylen och om smeten stått framme länge i värme etc.

Kan man spara Kladdkakesmet?

Jo, det brukar gå fint att förvara den i kyl en stund. Över natten går om du täcker över den.