:

Vad krävs för att bli 4H-gård?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för att bli 4H-gård?
  2. Vilka djur kan man ha på en gård?
  3. Vad är en 4H-gård?
  4. Hur många 4H gårdar finns det i Sverige?
  5. Vem driver 4H gårdarna?
  6. Vad innebär de fyra H na?
  7. I vilka länder finns 4H?
  8. Vad gör man på en 4H gård?

Vad krävs för att bli 4H-gård?

För att starta en 4H-gård behöver man först starta en 4H-klubb. Vill du veta mer om hur du går tillväga, kontakta info@4h.se så hjälper vi dig vidare. Ange vilken kommun det gäller samt kontaktuppgifter till dig.

Vilka djur kan man ha på en gård?

Förr i tiden var våra husdjur mer än hund och katt. Besök gårdar med kor, höns, getter, får, grisar och hästar. Mer exotiska djur finns också.

Vad är en 4H-gård?

4H:s vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. De fyra H:na står för Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa.

Hur många 4H gårdar finns det i Sverige?

Sveriges 4H har sedan början av 1970-talet haft 4H-gården som en unik verksamhetsform. Idag finns ett 30-tal gårdar runt om i Sverige. 4H-gårdarna finns för att lära barn om djur och natur i 4H:s motto “Lära genom att göra” och gårdarna håller ofta öppet för allmänheten och är gratis att besöka.

Vem driver 4H gårdarna?

Endast gård godkänd av Riksförbundet Sveriges 4H får kallas 4H-gård och därmed bruka namnet 4H-gård. Ett gott samarbete mellan riksförbund, länsförbund och dess 4H-gårds- ansvariga samt klubben som driver en 4H-gård är allas ansvar.

Vad innebär de fyra H na?

De 4 H:na. De 4 H:na i 4H står för Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa. Tillsammans ska de arbeta mot 4H:s motto “Lära genom att göra”.

I vilka länder finns 4H?

4H:s start i Sverige Framför allt i Danmark och i Sverige var man intresserad. I vårt land bildades Jordbrukare-Ungdomens Förbund (JUF) år 1918. JUF var ett förbund för i huvudsak äldre ungdom, men man ville ha verksamhet även för ungdomar i 11-12-årsåldern.

Vad gör man på en 4H gård?

Inom 4H bedriver vi verksamhet för barn och ungdomar främst inom djurskötsel men även hantverk och trädgård. 4H-gårdarna ska efterlikna en bondgård så långt som möjligt och främst ha djurslag av Svensk Lantras. Verksamheten bedrivs både av personal men även alla fantastiska ungdomsledare på gården.