:

Hur får man igång en båtmotor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man igång en båtmotor?
  2. Hur varm ska en utombordare bli?
  3. Hur ofta ska man göra service på båtmotor?
  4. Kan man starta en båtmotor på land?
  5. Hur startar man en inombordare?
  6. Hur vet man att impellern är trasig?
  7. Hur många timmar går en utombordare?
  8. När ska man serva utombordare?

Hur får man igång en båtmotor?

Det brukar vara lagom med 1/4-1/2 gaspådrag. När motorn går igång drar du ner gasen så mycket det går utan att den stannar. Starta aldrig med fullgas, då motorn kommer att varva upp mer än vad som är nyttigt för den. Det gör ont i hela kroppen när man hör folk tokrusa sina kalla motorer....

Hur varm ska en utombordare bli?

P.S. Normal arbetstemperatur för en motor är c.a. 80 grader. Om kylsystemet inte är trycksatt, så kan temperaturen inte överstiga 100 grader.

Hur ofta ska man göra service på båtmotor?

4-taktaren bör servas årligen (rekommenderas av tillverkarna).

Kan man starta en båtmotor på land?

Provstart på land Inte för länge, avgaserna som kommer ur motorn får ingen kylning och avgasslangen mår inte bra av allt för heta avgaser. Att starta och köra någon minut är ok. Om impellern sitter kvar är den troligtvis förstörd efter 18 sekunder.

Hur startar man en inombordare?

När du väl startar motorn måste den ha tillgång till vatten, om inte går impellern i sjövattenpumpen sönder. I vattnet bör du kontrollera att vatten kommer ur avgasröret och att temperaturmätaren och lampan visar korrekta värden.

Hur vet man att impellern är trasig?

Händer det inget i dunken stäng av, då är det något fel med impeller pumphus täppta limpor/knän etc etc. Om den slurkar i sig vattnet så kan du koppla slangen till en större hink eller liknande och starta för att låta den suga själv.

Hur många timmar går en utombordare?

Fritidsfiskare är nog annars de som lägger mest timmar på sina motorer. När motorn gått uppåt 2000 timmar kan man nog börja anse att den gått långt men dit kommer nog inte många förrän åldern istället tar ut sin rätt på motorn.

När ska man serva utombordare?

kör man tre timmar om året räcker väl ett oljebyte vartannat år om motorn hänger på båten utomhus,tändstift ca 300timmar ,växelhusolja koll o kanske byte,är motorn ute om vintern bör man spruta in fogging oil i cylindrarna mot kondens o rost,tappa ur bensin i öppna tankar mm,men du har rätt en del servar väl mer eller ...