:

Måste jag visa min lägenhet?

Innehållsförteckning:

  1. Måste jag visa min lägenhet?
  2. Vad gäller vid Förhandsbud?
  3. Vad innebär ett förhandsbud?
  4. Är det lönsamt att köpa nyproduktion?
  5. Hur många sällskap på visning?
  6. Är Förhandsbud bindande?
  7. Vad är borttagen före visning?

Måste jag visa min lägenhet?

Enligt hyreslagen måste hyresgästen hålla sin lägenhet ”tillgänglig” för visning. Och i lagstiftarens kommentarer står det uttryckligen: ”Hyresgästen behöver inte själv visa lägenheten. Han är skyldig att låta den visas, dvs. av värden”.

Vad gäller vid Förhandsbud?

Förhandsbudet behöver oftast vara över det angivna utgångspriset för att säljaren skall vara beredd att avstå från en eventuell budgivning efter den ordinarie visningen. Hur mycket högre bud som krävs varierar från fall till fall.

Vad innebär ett förhandsbud?

Bud innan visning (förhandsbud) Vissa mäklare ordnar vid förfrågan privata visningar för potentiella köpare innan den schemalagda visningen, om de bedömer att det är troligt att den privata visningen leder till att säljaren snabbt kommer att få ett bra bud på bostaden.

Är det lönsamt att köpa nyproduktion?

Den stora fördelen med att köpa nyproduktion är att du är den första som bor i lägenheten. Dessutom är allt i toppskick och väldigt fräscht. Men det finns fler fördelar än så med att köpa en nyproducerad lägenhet. Anpassat efter dig.

Hur många sällskap på visning?

Hur många kommer i snitt på visning? Det finns många olika faktorer som avgör hur många som kommer på en visning. En mäklare vi varit i kontakt med säger att i snitt i Sverige kanske det är fem spekulanter som kommer.

Är Förhandsbud bindande?

Om bostaden INTE stämmer överens med dina förväntningar så har du alltid rätt att tacka nej efter visningen. Var dock försiktig med att lägga för många förhandsbud eftersom du kan bränna dina broar hos mäklarna och anses som oseriös om du lägger förhandsbud och sedan inte fullföljer affären.

Vad är borttagen före visning?

Borttagen innan visning” har blivit en allt vanligare syn på bostadsmarknaden. Det är en följd av att villor och bostadsrätter säljs redan innan visningen varit. Köpare som tröttnat på att förlora budgivningar, och säljare som vill ha en snabb affär, gör upp direkt när bostaden ska säljas.