:

Hur får man en häck att växa snabbt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man en häck att växa snabbt?
  2. Kan man plantera häck på sommaren?
  3. Vad kan man ha istället för häck?
  4. Får grannens häck vara hur hög som helst?
  5. Kan man plantera häck i juni?
  6. När på året kan man plantera häck?

Hur får man en häck att växa snabbt?

Naturgödslad planteringsjord är din bästa vän när det gäller plantering av snabbväxande häck - rätt jord ger dina plantor bästa förutsättningar för att kunna växa snabbt. Generellt gäller att vattna mycket när du precis planterat häcken, medan du nästkommande år kan minska på vattningen.

Kan man plantera häck på sommaren?

Häckar ska helst inte planterassommaren eftersom mycket fukt avdunstar från blad och barr under den här perioden. Om du ändå skulle bestämma dig för att plantera din häck under slutet av våren eller sommaren är det viktigt att tänka på att det krävs en hel del skötsel om det är varmt och inte mycket nederbörd.

Vad kan man ha istället för häck?

Man kan i stället välja att ha en palett av växter som fungerar bra både som häck och skydd mot insyn stor del av året.

Får grannens häck vara hur hög som helst?

I hegnsloven begränsas häckars höjd till två meter. Skulle häcken stå en bit in på häckägarens tomt, kan höjden ökas med avståndet till gränsen. På så sätt får den ena grannen ett gott insynsskydd samtidigt som den andra grannen får tillräckligt med sol i trädgården.

Kan man plantera häck i juni?

Färdighäck är benämningen på häckplantor som säljs stora och färdigklippta, från 150 cm upp till nästan 2 meter höga direkt vid inköp. Färdighäck blir en tät, hög och insynsskyddande häck på bara en säsong. Den kan planteras en bit in i juni så länge du är hemma och kan vattna.

När på året kan man plantera häck?

Plantera häcken helst under höst eller vår. Oxel, tuja, avenbok och idegran har genomgående stam och ska därför inte klippas på höjden förrän de nått önskad storlek.