:

Vad påverkar räckvidden?

Innehållsförteckning:

  1. Vad påverkar räckvidden?
  2. Hur långt kommer man på en kilowatt?
  3. Hur funkar en hybrid?
  4. Hur mycket bensin drar min bil per mil?
  5. Hur mycket kostar el per mil?
  6. Hur långt kommer man på 10 kWh?
  7. Vad är för och nackdelar med hybrid?

Vad påverkar räckvidden?

Väglag: Snö, regn, is och modd påverkar räckvidden negativt. Eftersom bilen får jobba hårdare för att ta sig fram går mer energi åt. Temperatur: Ju kallare det är, desto kortare räckvidd får bilen.

Hur långt kommer man på en kilowatt?

När man åker går det sedan åt en viss mängd el per mil. Som tumregel kan man säga att elbilar drar ca 2 kWh el per mil. kW (kilowatt) anger hur snabbt bilens batteri kan laddas. Har man laddat med 1 kW i en timme har det hamnat 1 kWh el i bilens batteri.

Hur funkar en hybrid?

Elhybridbilar använder förbränningsmotorn för att ladda elmotorns batteri under färd, men också inbromsningar och tomgång kan användas för laddning. En del av den energi som blir spillvärme i en vanlig bil kan tas tillvara som el i batteriet och driva elmotorn. På så sätt reduceras bränsleförbrukningen.

Hur mycket bensin drar min bil per mil?

Golfklass

BilmodellSV (l/mil)EU (l/mil)
Honda Civic Tourer 1,6 i-DTEC0,530,38
Mazda 0,650,51
Nissan Note 1,2 DIG-S0,640,47
Peugeot 308 SW 1,2T 1300,670,47

Hur mycket kostar el per mil?

För att göra det enkelt räknar vi på att en elbil drar 2 kilowattimmar (kWh) per mil. Snittpriset för en kWh under 20 öre för en vanlig villa i Sverige. Det innebär att drivmedelskostnaden för en elbil blir cirka 3 kronor per mil.

Hur långt kommer man på 10 kWh?

En elmotor på 10 kW som belastas fullt förbrukar alltså 10 kW och under en timmes tid blir förbrukningen 10 kWh. Det innebär att den skulle kunna drivas full effekt i 30 minuter av ett batteri som rymmer 5 kWh eller två timmar med ett 20 kWh batteri.

Vad är för och nackdelar med hybrid?

Hybridbilar nackdelar

  • Mindre kraft: Hybridbilar är tvillingmotorer. ...
  • Kan vara dyrt: Den största nackdelen med att ha en hybridbil är att den kan bränna hål i plånboken. ...
  • Dålig hantering : En hybridbil rymmer en bensindriven motor, en lättare elektrisk motor och ett paket kraftfulla batterier.