:

Hur får man thuja att växa?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man thuja att växa?
  2. Kan tujor återhämta sig?
  3. Hur mycket växer en thuja Smaragd?
  4. Vad år skillnad mellan Brabant och smaragd?
  5. Hur många Thujor per meter?
  6. Hur många thuja Smaragd per meter?
  7. När växer thuja Smaragd?
  8. Varför blir tujorna gula?

Hur får man thuja att växa?

Frekvent bevattning är viktigt speciellt för unga thujor som kämpar för att växa på ett nytt ställe. Använd en dropp- eller bubbelslang för att se till att fuktigheten når till rötterna. Ge växten gödning tre gånger om året för att garantera att den får tillräckligt med näring.

Kan tujor återhämta sig?

Beskär man Tujorna mitt i sommaren när solen gassar som mest riskerar man brännskador. Till våren är det sedan dags att ta bort döda och skadade grenar för att ge Tujorna en chans att återhämta sig. Då kan man med fördel även toppa grenarna lite igen. Kom ihåg att klippa Tujan på höjden förrän den har nått önskad höjd.

Hur mycket växer en thuja Smaragd?

Thuja Smaragd växer ganska snabbt och uppnår en höjd av ca 2,5 m och en diameter av ca 60 cm efter 10 års odling. Man kan alltså anta att den brukar växa 25 cm per år i genomsnitt.

Vad år skillnad mellan Brabant och smaragd?

Smaragd växer mer kompakt än Brabant som är mer yvig. Den första brukar därför anses ha ett högre prydnadsvärde, men är också något dyrare. Fördelarna med båda är att de redan efter plantering är betydligt tätare än om du planterar exempelvis liguster eller avenbok.

Hur många Thujor per meter?

Antalet thujor per meter beror på hur tät du vill ha häcken från början och vilken storlek du köper: Av plantor som är 1 meter höga kan du plantera 3 thuja brabant per meter, medan 2 per meter är tillräckligt av våra 2 meters plantor.

Hur många thuja Smaragd per meter?

Beräkna att det går åt 2 plantor/meter vid planteringen. Om plantorna är torra vid planteringen är det bra att låta dem stå i en hink med vatten några minuter innan planteringen så att de blir ordentligt genomvattnade i jordklumpen.

När växer thuja Smaragd?

Thuja Smaragd växer ganska snabbt och uppnår en höjd av ca 2,5 m och en diameter av ca 60 cm efter 10 års odling. Man kan alltså anta att den brukar växa 25 cm per år i genomsnitt.

Varför blir tujorna gula?

De stora välväxta tujorna behöver mycket kväve och de gulna bladen kan också tyda på kvävebrist. Se alltså också till att få bort grässvålen så att häcken får lite mer space. Till våren och en gång till under försommaren gödslar du med gräsklipp eller hönsgödsel som är perfekta kvävegivor till häckar.