:

Vad ska man tänka på när man köper en ukulele?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man tänka på när man köper en ukulele?
  2. Var kan man köpa en ukulele?
  3. Vem skapade ukulele?
  4. Hur stor är en ukulele?
  5. Vilket land kommer ukulele ifrån?
  6. Vilken Instrumentfamilj tillhör ukulele?

Vad ska man tänka på när man köper en ukulele?

Först och främst gäller det att bestämma sig för vilken typ av instrumentet man är ute efter. Det finns nämligen olika varianter, men den vanligaste är en sopranukulele som är antingen C- eller D-stämd. De C-stämda ukulelerna går oftast att köpa i England och USA.

Var kan man köpa en ukulele?

Hos oss finner du ett brett utbud av ukuleles. Här finns instrumentet för dig som nybörjare såväl som dig som spelar ukulele på en mer avancerad nivå.

Vem skapade ukulele?

Det rör sig framförallt om tre invandrare Manuel Nunes, José de Espírito och Augusto Dias som man anser vara de första ukulele tilverkarna på Hawaii.

Hur stor är en ukulele?

Den fick stor spridning på Hawaiiöarna under 1800-talet och spred sig vidare till europeisk och amerikansk musik under 1920-talet. Ukulelen finns vanligtvis i fyra storlekar (Sopran, Concert, Tenor och Baryton). Ordet ukulele betyder ungefär "hoppande loppa".

Vilket land kommer ukulele ifrån?

Ukulele (lyssna (info)) är ett litet fyrsträngat stränginstrument med ursprung i Portugal. Den fick stor spridning på Hawaiiöarna under 1800-talet och spred sig vidare till europeisk och amerikansk musik under 1920-talet. Ukulelen finns vanligtvis i fyra storlekar (Sopran, Concert, Tenor och Baryton).

Vilken Instrumentfamilj tillhör ukulele?

Stränginstrument. Stränginstrumenten har strängar som knäpps. Gitarr är det stränginstrument de flesta kommer på först. Andra instrument i samma familj är exempelvis elbas, banjo, ukulele, luta.