:

Hur bär man en rock?

Innehållsförteckning:

 1. Hur bär man en rock?
 2. Hur lång ska en rock vara?
 3. När har man rock?
 4. Hur långa ska ärmarna vara på en kavaj?
 5. Vad kallas dubbelknäppt rock?
 6. Hur ska Smokingbyxor sitta?
 7. Har Odontologens rock?
 8. Är Slejfen en?

Hur bär man en rock?

Philip: Så bär du rocken på tre olika sätt

 1. Med rundhalsad tröja. Rocken gör sig ypperlig med en avskalad och enkel rundhalsad tröja, ett mycket sobert alternativ är att kombinera som bilden demonstrerar, det vill säga med en tröja i samma ton som rocken. ...
 2. Med hoodtröja. ...
 3. Till den långärmade pikétröjan.

Hur lång ska en rock vara?

Ett säkert längdkort är att låta rocken sluta strax under knäskålen. Är du osäker på vilken längd du ska ha på din rock är ett bra riktmärke att låta rocken sluta strax under knäskålen – varken för kort eller för lång. En längre rock ger ett elegant och dressat intryck. Välj hellre den långa rocken före den korta.

När har man rock?

Att tänka på Den första och mest grundläggande parametern (som redan här rör till det) är i vilken stil du vill att rocken ska vara. En mer samtida modell brukar ofta sluta strax ovanför knäna medan en mer klassisk, och nu för tiden inte fullt så vanlig modell, brukar sluta strax nedanför knäna.

Hur långa ska ärmarna vara på en kavaj?

För att kontrollera ärmlängden på din kavaj skall du ta den på dig, och stå med armarna naturligt avslappnat hängande längs kroppen. Din skjortärm bör sluta precis där handleden övergår i handen, och din kavajärm bör vara runt en till två centimeter kortare så att en del av skjortmanschetten sticker fram.

Vad kallas dubbelknäppt rock?

Stilregler för ytterrockar I Sverige används även uttrycket Paletå som samlingsnamn för enkel- och dubbelknäppta rockar med markerad midja och ryggslits. Illustration av ytterrockar av typen Chesterfield från stilmagasinet Esquire Apparel Arts från mitten av 1930-talet.

Hur ska Smokingbyxor sitta?

En av de viktigaste delarna när det kommer till skräddade byxor är hur dem sitter i midjan och över din stuss. Byxan skall alltid sitta uppe utan bälte, allra helst utan bälteshällor då detta fenomen är något som historiskt förknippas med jeans eller chinos.

Har Odontologens rock?

Folk på Odontologen brukar vara av alla sorter; vissa gillar vita rockar, andra gillar handsprit och en del är intresserade av hur salivproduktionen fungerar. Vi tycker hur som helst att du har all anledning att glädja dig då du har blivit antagen till en otroligt rolig utbildning härOdontologen!

Är Slejfen en?

Slejf betyder i stort sett samma sak som band.