:

Kan man plantera kryddor från affären?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man plantera kryddor från affären?
  2. Hur sköter man kryddväxter?
  3. När ska man börja odla kryddor?
  4. Kan man klippa ner koriander?
  5. Vilka örter kan man plantera ihop?

Kan man plantera kryddor från affären?

Plantera om örtkryddor Kryddväxter vi köper i vanliga mataffärer står ofta i väldigt näringsfattig jord. Plantera därför om de örter du köpt på kruka i ny, näringsrik jord. På så sätt hjälper du dina kryddväxter att hålla sig vid liv. Du kan också ta en stickling från t ex basilikan och sätta den i vatten.

Hur sköter man kryddväxter?

Sköt om dina kryddor Kryddväxter älskar sol. Ställ krukan i ett ljust fönster eller på en solig uteplats/balkong. Vattna regelbundet, men låt jorden torka upp emellanåt. Tänk dock på att växterna behöver vänja sig långsamt vid sol och vind.

När ska man börja odla kryddor?

I februari - mars är det dags att börja med de allra första sådderna! En del av de bästa köksväxterna måste förodlas inomhus för att ge skörd under sommaren. Ett alternativ är att köpa färdiga plantor senare i vår, men då missar man den spännande förodlingen.

Kan man klippa ner koriander?

När växten börjar bli gul, är det dags att klippa ned den, vanligtvis mellan augusti och september. Häng koriandern upp-och-ned i en pappkasse för att på så sätt fånga upp de frön som faller av. Du bör också ta hand om roten, eftersom den också kan användas för matlagning.

Vilka örter kan man plantera ihop?

När du har bestämt dig för vilka örter du vill odla, samt vart de ska odlas, behöver du vara uppmärksam på vilka örter som går bra att odla tillsammans....Örter som trivs ihop:

  • Mejram, dill, gräslök och kamomill.
  • Rosmarin och timjan.
  • Salvia och oregano.
  • Persilja, dill och gräslök.