:

Hur använder man en golvmopp?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man en golvmopp?
  2. Hur Vitvaxar man golv?
  3. Vad göra med gamla trägolv?
  4. Hur använder man en Flatmopp?
  5. Hur vaxa bänkskiva?

Hur använder man en golvmopp?

Använd en rentvättad mopp och justera moppskaftet till lagom längd innan du blöter moppen. Sänk ner hela mopphuvudet i vattnet så att det blir genomblött och vrid sedan ur det med urvridaren. Tryck hårt, men inte så hårt att den går sönder.

Hur Vitvaxar man golv?

Även hårdvaxolja kan användas för att få en ljus, vitvaxad yta på ditt trägolv. En vitvaxad ekparkett kan skapas på olika sätt; antingen med en färdig vitpigmenterad hårdvaxolja eller genom att golvet först behandlas med vitolja och sedan med neutral hårdvaxolja som ger den silkeslena, skyddande ytan.

Vad göra med gamla trägolv?

I korthet behöver du börja med att värma golvoljan till 130°C innan du penslar ut den på golvet. Låt golvoljan torka in i ca 20 minuter innan du torkar av överflödet. När hela golvet är behandlat kan du efterpolera med en skurmaskin med en fin polerduk. Det ger en extra beständig yta på ett oljat trägolv.

Hur använder man en Flatmopp?

Blöt inte ner mikrofiberduken. Fukta den endast lite om du ska ha bort smutsfläckar. En flatmopp är bra att ha (och jo, en duk under flatmoppen underlättar städningen). - Duschskrapan ska ha ett långt skaft.

Hur vaxa bänkskiva?

Olja in och behandla köksbänkar bord med gammaldags vax

  1. Lägg på med en trasa eller svamp den yta du vill vaxa.
  2. Låt torka in ca. 10 minuter.
  3. Torka bort överflödigt vax och polera till önskad finish.
  4. Blöt trasorna eller svamparna när du är färdig eftersom vaxet innehåller linolja.