:

Hur kollar man testiklar?

Innehållsförteckning:

 1. Hur kollar man testiklar?
 2. Vart kollar man upp pungen?
 3. Kan man få en finne på pungen?
 4. När kan man få testikel cancer?
 5. Hur rakar män sina pungkulor?
 6. Kan man få en finne på snoppen?
 7. Hur får man bort finnar på pungen?

Hur kollar man testiklar?

Hur undersöker jag pungen?

 1. Tvåla in pungen. Du kan använda tvål, olja eller duschkräm.
 2. Håll pungen i ena handen.
 3. Ta en testikel åt gången och känn på den med den andra handens tumme och pekfinger. Undersök sedan den andra testikeln på samma sätt.
 4. Avsluta med att undersöka hela pungen genom att känna på den.

Vart kollar man upp pungen?

På en vårdcentral, hud-och könsmottagning eller en mottagning för sexuell hälsa brukar en undersökning av penisen och pungen kosta lika mycket som ett vanligt vårdbesök. Det är gratis att undersöka sig på en ungdomsmottagning. Du behöver aldrig betala för att testa dig för könssjukdomar som finns i smittskyddslagen.

Kan man få en finne på pungen?

Talgkörtlar och hårsäckar kan bli inflammerade Det kan bero på att du har tagit bort hår, eller om du till exempel har klämt på en talgkörtel så att det har kommit in bakterier. Det är ofarligt, men det kan bli små röda prickar eller se ut ungefär som finnar. De försvinner av sig själv.

När kan man få testikel cancer?

Testikelcancer är emellertid den vanligast förekommande cancern bland unga män i åldrarna 15-35 år och den näst vanligaste i åldersgruppen 35-39 år. 75 % av patienterna är mellan 29 och 43 år.

Hur rakar män sina pungkulor?

Enklast är att du håller pungen och sträcker huden lite, så att skrynklorna spänns ut. Raka försiktigt. Du kan även be din sambo hjälpa dig att raka dig. Ha en vass hyvel (inte en gammal och slö) samt raklödder.

Kan man få en finne på snoppen?

Vita prickar på penis är inte alls ovanligt. Det kan handla om porer dit det har gått in smuts eller döda hudceller, eller så kan det röra sig om att man helt enkelt har fått finnar på penis. Det är inget ovanligt. Man säger ju att man ska låta finnar i ansiktet vara ifred, och det samma gäller finnar på penis.

Hur får man bort finnar på pungen?

Ibland kan talgkörtlar och hårsäckar bli inflammerade. Det kan bero på att du har tagit bort hår, eller om du till exempel har klämt på en talgkörtel så att det har kommit in bakterier. Det är ofarligt, men det kan bli små röda prickar eller se ut ungefär som finnar. De försvinner av sig själv.