:

Hur gör man egen doft till ljus?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man egen doft till ljus?
  2. Hur länge ska doftljus brinna?
  3. Hur gör man egna stearinljus?
  4. Hur länge doftljus?
  5. Hur får man ett ljus att brinna jämnt?

Hur gör man egen doft till ljus?

Att göra egna ljus är både lätt och roligt....Gör så här:

  1. Mortla 1 msk earl grey-te lite lätt.
  2. Värm de mortlade tebladen på låg värme, tillsammans med ½ dl kokosolja (alt raps- eller solrosolja), i några minuter så att dofterna från tebladen kommer fram.
  3. Häll i 15–20 droppar eterisk olja med doft av bergamott.

Hur länge ska doftljus brinna?

För att ett ljus ska brinnalänge som möjligt är det bäst om du inte eldar det mer än ca en timme åt gången. Glöm inte heller bort att vara rädd om dig, håll alltid ljusen under uppsikt och se till att inte barn kan skadas. Du bör aldrig lämna ditt doftljus brinnande utan uppsikt!

Hur gör man egna stearinljus?

När stearinet avdunstar från veken bildas en gas som lätt antänder och får vekens låga att brinna vidare. Det äldsta sättet att tillverka stearinljus är stöpning, det gör man för hand och stoppar veken i smält stearin. Man kan också gjuta ljus och hälla smält stearin i en form.

Hur länge doftljus?

Tiden för detta varierar beroende på modell och märke, men räkna med en timme eller två för de flesta ljus. Men låt inte heller ljuset brinna så länge... ... att nästan allt vaxet smälter i sin behållare, för då kan inte vaxet hålla veken uppe och den kommer att vika sig mot kanten eller sjunka ner under ljusets yta.

Hur får man ett ljus att brinna jämnt?

Trimma veken. Du kan också klippa ljusets veke till en dryg centimeter innan du tänder det. En ren och trimmad veke gör att ljuset kan brinna fullt ut.