:

Hur får man upp ett nyckellås?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man upp ett nyckellås?
  2. Hur får man upp ett gammalt lås?
  3. Hur använder man en Låspistol?
  4. Vad kostar det att ha en postbox?
  5. Får man läsa andras brev?
  6. Hur fäster man en Veckobrevlåda?
  7. Hur får man upp ett skåp utan nyckel?

Hur får man upp ett nyckellås?

Pickern kan vara något som ett uträtat gem eller en bit ståltråd. Hävstången kan vara vad som helst, tex en kort nagelsax eller ett avbrutet hårspänne. För att öppna låset sätter du låset i spänning genom att applicera tryck med hävstången i den riktning låset skulle ha öppnats om du hade nyckeln.

Hur får man upp ett gammalt lås?

När låssmeden anser att ”raking” är den rätta metoden för att få upp låset börjar denne med att applicera fett i låset för att därigenom reducera friktionen. Detta görs särskilt om låset är gammalt och rostigt. Oftast används en lång dyrk med räfflor på ena sidan, den räfflade sidan är den som förs in i låset.

Hur använder man en Låspistol?

Om man lär sig att använda en låspistol så kan man öppna lås oerhört fort (varierar från lås till lås). Den här låspistolen är extremt tålig och har bra kraft i slagen. Naturligtvis kan man justera styrkan och slaglängden på låspistolen.

Vad kostar det att ha en postbox?

Att hyra en postbox kostar 2 280 kronor per halvår exkl. moms.

Får man läsa andras brev?

Fakta: När får jag lov att läsa någon annans post? Enligt reglerna för post- och telehemligheter är det olagligt att bryta en annan människas post utan dennes uttryckliga godkännande. Brottet kan i allvarliga fall leda till fängelse.

Hur fäster man en Veckobrevlåda?

Öppna uttagsluckan och markera borrhålen med en penna genom hålen i lådans botten. - Borra hål i plattan och sätt den blåa pluggen i hålet. - Skruva i skruvarna två varv. Lyft postlåda över skruvarna och för lådan över skruvarna så att skruvskallen syns inne i lådan.

Hur får man upp ett skåp utan nyckel?

Finns det inga nycklar att tillgå kan du antingen kontakta en värdeförvaringstekniker som har möjlighet att ta sig in i kassaskåpet utan nyckel, alternativt försöka öppna det på egen hand. Hur du bör gå tillväga beror dels på hur inbrottssäkert skåpet är men också hur mycket det är värt.