:

Hur använder man hylsnyckel?

Innehållsförteckning:

 1. Hur använder man hylsnyckel?
 2. Vem uppfann insexnyckel?
 3. Hur borrar man ut en skruv?
 4. Vad är en Krafthylsa?
 5. Vad menas med nyckelvidd?
 6. Vad använder man en insexnyckel till?
 7. Hur får man loss en skruv som sitter fast?

Hur använder man hylsnyckel?

Hylsnyckel är ett verktyg för att dra åt eller lossa skruvar och muttrar som är sexkantiga genom att hylsnyckelns hylsa träs över ett sexkantigt skruvhuvud eller en sexkantig mutter.

Vem uppfann insexnyckel?

Det var faktiskt inte IKEA som uppfann insexnyckeln eller det sexkantiga hålet. I stället anses uppfinnaren vara amerikanen Gilbert F Heublein.

Hur borrar man ut en skruv?

Borra ett hål i den kvarsittande skruvänden, för in den vänstergängade skruvutdragaren och skruva ut skruven/bulten med sina egna gängor. Skruvhålets gängor förblir helt oskadade. Går även att använda på skadade insexskruvar utan förborrning.

Vad är en Krafthylsa?

Med utvändigt skydd för fälgar och invändigt skydd för kupolmuttrar. Avsedda för moment upp till 700 Nm. Svartanlöpt hylsa med skärande vänstergänga som enkelt dras fast över bultskallen och som sedan lossar bulten genom fortsatt vänsterdragning. Perfekt för att demontera skadade bultskallar och oljepluggar.

Vad menas med nyckelvidd?

Nyckelvidder, käfttjocklekar etc. anges i millimeter för svensktillverkade verktyg. För importerade nycklar är tum vanligare. Båda systemen förekommer också för samma verktyg.

Vad använder man en insexnyckel till?

Insexnyckel eller sexkantsnyckel är ett verktyg som används för att skruva i och ur insexskruv, vilka har sexkantshål i skruvhuvudet. Insexnyckeln består av en stav med sexkantstvärsnitt som är böjd i 90° vinkel vid ungefär en tredjedel av stavens längd.

Hur får man loss en skruv som sitter fast?

Rätt teknik för skruvborttagning

 1. Greppstyrkan. Ett av de primära kraven för att ta bort skruvar från objekt är att kunna ett fastare grepp på skruvmejseln. ...
 2. Använd en olja som tränger in. ...
 3. Skaffa lite extra material. ...
 4. Använd en hammare. ...
 5. Använd hettans underverk.