:

Vad är man om man är RAR?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är man om man är RAR?
  2. Var RAR korsord?
  3. Är sysslor i skogen?
  4. Är het på gröten?
  5. Var Trälen synonym?

Vad är man om man är RAR?

På svenska är rar en uteslutande positiv egenskap – ordet används om personer som är mjuka, trevliga och ofta också söta. Söt och rar är ett vanligt uttryck. Också i danskan står rar för en mild och vänlig person. Precis som på svenska kan man på danska säga sød og rar och en rar fyr är en trevlig kille.

Var RAR korsord?

Synonymer till rar

  • trevlig, vänlig, söt, snäll, mjuk, behaglig, älsklig, nätt, förtjusande, älskvärd, ämabel. sällsynt, ovanlig. motsatsord. otrevlig, obehaglig. allmän, vanlig.
  • Användarnas bidrag. go, unik, gullig, näpen, huld.

Är sysslor i skogen?

Sysslorna (släktet Cephalanthera) tillhör vår växtvärlds yppersta skönheter. I Sverige har vi tre olika arter varav en är rödsyssla, som även kallas röd skogslilja Den blommar i juni och juli. Orkidén är sällsynt, utom lokalt på Gotland.

Är het på gröten?

Hur används ordet het på gröten? Annat var det förr, då kunde man till exempel komma på att ge ett kärleksäpple till den speciellt utvalda, om denna till äventyrs inte var lika het på gröten som givaren själv.

Var Trälen synonym?

— Sverige dialekt träl, norska tral i betydelse 'valk eller knöl i handen' är väl härtill en bildlig användning, med syftning på det hårda arbetet. — Icke så sällan i ortnamn t. ex. Trälarp Smål., Trälebo Östergötland, Trällebo Smål.