:

Kan man färga ögonfransarna själv?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man färga ögonfransarna själv?
  2. Är det farligt att färga ögonfransarna?
  3. Kan man färga Underfransarna?
  4. Kan man lägga olivolja på fransarna?
  5. Vad händer om man färgar ögonbrynen för ofta?
  6. Hur ofta kan man färga brynen?
  7. Vilken färg ska jag ha på mina ögonbryn?
  8. Hur länge ska man ha på RefectoCil?

Kan man färga ögonfransarna själv?

Dutta din ögonfransborste i färgen och börja applicera färg på ögonfransarna. Se till så att varje ögonfransstrå får färg på sig. Börja vid roten och jobba dig utåt. Var försiktig så att du inte får färg i ögonen.

Är det farligt att färga ögonfransarna?

Fransarna är det svåraste området eftersom det lätt svider om man råkar få in färgblandningen i ögonen. Det är inte farligt, men himlar vad ont det gör (ja, jag har råkat göra det flera gånger haha!).

Kan man färga Underfransarna?

Smörj det undre ögonlocket och huden närmast fransar och bryn med skyddscreme. Fäst sedan skyddspappret så nära den undre fransen som möjligt för att skydda huden under färgning. Var försiktig så ingen skyddscreme kommer på fransarna som ska färgas eftersom detta försämrar färgresultatet.

Kan man lägga olivolja på fransarna?

Oljan har en förmåga att förlänga och göra dina fransar längre då den främjar reparation. Den är även perfekt för dig som har torr hud, eksem och flagnande hud. Det är inte farligt om den kommer i ögat, skölj med vatten och blunda så dina egna vätskor kan skölja bort det.

Vad händer om man färgar ögonbrynen för ofta?

Om du gör det själv, plocka varken ögonbrynen för ofta eller för mycket åt gången! Då minimerar du risken att du ångrar dig och behöver vänta på att stråna växer ut igen. P.g.a. detta rekommenderar vi inte heller att använda en förstorande spegel, då det också kan göra att du plockar för mycket än vad som var tänkt.

Hur ofta kan man färga brynen?

Vanligtvis färgar jag mina ögonbryn varannan vecka, vilket är ganska ofta men jag gillar dom nyfärgade och tycker det är skönt de dagarna jag slipper fylla i dom.

Vilken färg ska jag ha på mina ögonbryn?

Oavsett vilken produkt du väljer för att sminka ögonbrynen så är det viktigt att tänka på vilken färg ni väljer. Oftast brukar man säga att man ska välja en brynfärg som är ungefär 2 nyanser ljusare än hårfärgen. Väljer man en för mörk färg så blir resultatet ofta att man ser lite arg eller bestämd ut.

Hur länge ska man ha på RefectoCil?

Hur länge håller färgen med RefectoCil? Färgen är både vattenfast, kladdfri och sitter upp till sex veckor. Bäst resultat får du om du färgar ögonfransar och ögonbryn regelbundet då varje färgning gör att färgen penetrerar djupare in i hårstrået och gör att färgen sitter bättre.