:

Hur gör man en tårta med bild på?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man en tårta med bild på?
  2. Vad är Tårtoblat?
  3. Vart kan man köpa Tårtbild?
  4. Kan man äta Tårtbilder?
  5. Hur gör man oblat?
  6. När lägga på Tårtbild?
  7. Hur gör man Tårtoblat?
  8. Hur lägger man oblat på tårta?

Hur gör man en tårta med bild på?

Dra av tårtbilden från skyddsplasten och pensla ett tunt lager gelatin på tårtbildens undersida för att få den att fästa på tårtan. Placera tårtbilden på ovansidan av tårtan och spritsa eller dekorera bildens kanter för snyggast resultat. Skär genom bilden med en tunn och vass kniv.

Vad är Tårtoblat?

Tårtoblat är ett färdigt tårtlock av sockerpasta med en tryckt bild av ätbar färg som kan beställas i flera specialinriktade onlinebutiker. Tårtoblaten är ett enkelt sätt att ha en tematårta utan att beställa en tårta från ett konditori eller bli expert på bakverk.

Vart kan man köpa Tårtbild?

Tårtbilder - Välj bland vårt stora utbud av tårtoblater! Vi har mängder med olika spännande, roliga och färgglada motiv att välja bland. Tårtbilder av sugarpaste (sockerpasta) har i regel mer klara färger och ett bättre färgtryck. Oblaten är ofta något ljusare än vad bilderna visar.

Kan man äta Tårtbilder?

Vad är en tårtbild? En tårtbild är ätbar och du kan lägga på tårtan som dekoration.

Hur gör man oblat?

Oblatbilder på grädde Vätan ifrån grädden gör att oblaten blir mjukt. Tänk bara på, att ligger oblaten mer än fyra timmar på grädden börjar den lösas upp och bilden försvinner. Oblaten krusar sig gärna lite i kanterna. Detta undviker du genom att spritsa med grädde runt kanten på bilden efter att du lagt den på tårtan.

När lägga på Tårtbild?

Vänta aldrig mer än 5-6 timmar innan ni äter tårtan, motivet på tårtbilden kan flyta ihop och bli förstört. Om den ska ligga på en tårta med grädde rekommenderar vi att du lägger på bilden högst en timme innan den ska serveras.

Hur gör man Tårtoblat?

Dra av bilden från det glansiga A4-arket som den sitter på. Då temperaturskillnader kan förekomma vid leverans och förvaring av bilden kan den komma att sitta olika hårt fast på A4-arket. Om inte bilden går av lätt, så lägg in bilden i frysen i ca 30 sekunder och prova sedan att dra av bilden igen.

Hur lägger man oblat på tårta?

Vi rekommenderar att du lägger bilden/oblatet på torrt underlag som t ex marsipan eller sockerpasta. Bilden bör läggas på tårtan strax innan servering och för att få bilden att fästa bättre på underlaget kan du pensla på ett tunt lager av gelatin eller ätbart lim på bildens undersida.