:

Är Sovmössa bra?

Innehållsförteckning:

  1. Är Sovmössa bra?
  2. Hur ska man sova med plattat hår?
  3. Hur gör man för att håret ska hålla sig platt?
  4. Varför Sovmössa?
  5. Varför Bonnet?

Är Sovmössa bra?

Örngott & nattmössa i satin eller silke Friktionen skapar till slut friss och kan skada håret. Genom att byta sängkläder, eller bara örngott i silke. (beroende på hur galet du sover) kan du minska friktionen som påfrestar håret. Ett annat bra alternativ är att sova med en silkesmössa som skyddar håret under natten.

Hur ska man sova med plattat hår?

– Utsläppt. Många frisörer anser att det absolut bästa sättet att sova med håret på natten är utsläppt. Då riskerar du inte att förstöra hårets struktur med en för tajt tofs och låter det växa helt i den riktning det ska.

Hur gör man för att håret ska hålla sig platt?

Hår som är torrt och frissigt redan innan du börjat platta det kommer inte hålla sig platt heller. ”Borsta igenom håret med en paddelborste när du har balsam i, sen sköljer du håret försiktigt. När du gått ut ur duschen ska du inte torka håret massor med en handduk, det kommer framhäva de naturliga lockarna.

Varför Sovmössa?

Sovmössan skyddar håret mot slitage, trassel och uttorkning under natten. Sovmössan sitter mjukt och bekvämt på huvudet tack vare det breda elastiska resårbandet som inte trycker mot huden.

Varför Bonnet?

En sov mössa omsluter håret vilket gör att friktionen mot kudden minimeras och skyddar håret när man sover. På engelska kallas denna produkt ofta satin/hair bonnet eller satin head/hair wrap.