:

Hur skydda sin cykel från stöld?

Innehållsförteckning:

  1. Hur skydda sin cykel från stöld?
  2. Kan en cykel stå ute?
  3. Vad behöver man för att cykla på vintern?
  4. Hur vet jag att cykeln inte är stulen?
  5. När är det för kallt för att cykla?

Hur skydda sin cykel från stöld?

Bästa sättet att låsa cykeln Ett bra lås – godkänt av Svenska Stöldskyddsföreningen SSF – är det viktigaste skyddet mot cykelstöld. Lås din cykel med ett godkänt U-lås eller bygellås som komplement till cykelns fast monterade bakhjulslås (som också ska vara godkänt).

Kan en cykel stå ute?

Använd en presenning Ett annat tips till dig som är tvungen att förvara cykeln utomhus är att använda en presenning eller någon annan form av skyddsöverdrag som ger skydd mot snö och nederbörd.

Vad behöver man för att cykla på vintern?

Så gör du för att cykla även vintertid

  • Klä dig rätt: tjocka tumvantar och överdragsbyxor, men på bålen lite tunnare kläder eftersom du blir varm av att cykla.
  • Du cyklar mer i mörker: använd en reflexväst.
  • Rusta cykeln: dubbdäck och bra belysning.
  • Var rädd om huvudet: använd cykelhjälm – den räddar liv.

Hur vet jag att cykeln inte är stulen?

Kika på styrröret (”stolpen” under styret), sadelröret eller på undersidan mellan pedalerna efter ett nummer som är instansat på cykeln. Om numret ser bortskrapat eller övermålat ut bör högljudda varningsklockor ringa, se till att avbryta affären! En seriös ägare har koll på sina grejer.

När är det för kallt för att cykla?

Kring nollan och ner till tio minusgrader är det vanligaste. Och vad man klarar beror ju till stor del på hur man klär sig, förklarar hon. – Överdragsbyxor är bra och enkelt. Man ska ha mindre kläder på sig än om går och ställer sig och väntar på bussen, eftersom man blir varm av att cykla.