:

Vad krävs för att studera ekonomi?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för att studera ekonomi?
  2. Vilken linje ska man gå om man vill bli ekonom?
  3. Vad är skillnaden mellan ekonomi och samhälle?
  4. Är det mycket plugg i samhälle?
  5. Varför ska man välja samhällsprogrammet?

Vad krävs för att studera ekonomi?

Behörighet. Grundläggande behörighet samt Matematik 3b eller Matematik 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2 och Engelska 6. I programmet kan du välja företagsekonomi eller nationalekonomi som huvudämne.

Vilken linje ska man gå om man vill bli ekonom?

Överlag krävs någon form av eftergymnasial utbildning på högre nivå för de flesta ekonomyrken. På Ekonomiprogrammet (inriktning Ekonomi), Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet får du direkt den behörighet som behövs för att kunna läsa civilekonomutbildning och kandidatprogram i ekonomi.

Vad är skillnaden mellan ekonomi och samhälle?

På Ekonomiprogrammet, Juridik får du lösa juridiska problem utifrån rättskällor och metoder som du lär dig att använda under gymnasieutbildningen. Samhällsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad av hur människan och samhället drivs och utvecklas både i Sverige och i andra delar av världen.

Är det mycket plugg i samhälle?

Man får räkna med att det är mycket plugg, men jag skulle säga att det nästan var mest plugg första året. Om man funderar på att plugga vidare efter gymnasiet eller inte riktigt känner för något av yrkesprogrammen, så skulle jag starkt rekommendera samhälls.

Varför ska man välja samhällsprogrammet?

Om samhällsvetenskapsprogrammet Du utvecklar dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen. Du lär dig om hur individen och samhället samspelar och hur människans livsvillkor har förändrats under historien. Du studerar människan både som individ, gruppmedlem och samhällsmedborgare.