:

Hur blir jag av med min tremor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir jag av med min tremor?
  2. Hur många har tremor?
  3. Hur vet man om man har tremor?
  4. Varför skakar min hand ungdom?
  5. Varför skakar mina händer ungdom?

Hur blir jag av med min tremor?

Darrningarna kan om det behövs lindras med hjälp av läkemedel. Så kallade betablockerare brukar ha bra effekt. Det är läkemedel som även används vid högt blodtryck. Betablockerare som innehåller det verksamma ämnet propranolol har bäst bevisad effekt mot essentiell tremor.

Hur många har tremor?

Unga och gamla drabbas Man uppskattar att det idag finns ca 50 000 personer i Sverige som har darrande händer i form av essentiell tremor och både unga och gamla kan drabbas. Symtomen är rytmiska skakningar som blir värre med åren.

Hur vet man om man har tremor?

Redan vid anamnesen kan man förstå att tremorn kommer framförallt när händerna används, till exempel när patienten för ett glas eller en sked till munnen, skriver etc. Tremorn förvärras vid stress och kan lindras (tillfälligt) av alkohol. Om patienten sitter avslappnad med händerna i knät ser man ingen tremor.

Varför skakar min hand ungdom?

BUP svarar: Det är relativt vanligt med händer som skakar mer eller mindre vid olika tillfällen. Det är ofta ett symtom på stress hos unga som du självs noterat men det förekommer även vid en del mindre vanliga sjukdomar. Jag tycker att du för säkerhets skull ska gå till vårdcentralen och låta läkarundersöka dig.

Varför skakar mina händer ungdom?

Det är relativt vanligt med händer som skakar mer eller mindre vid olika tillfällen. Det är ofta ett symtom på stress hos unga som du självs noterat men det förekommer även vid en del mindre vanliga sjukdomar. Jag tycker att du för säkerhets skull ska gå till vårdcentralen och låta läkarundersöka dig.