:

Varför blir jag inte lika brun längre?

Innehållsförteckning:

 1. Varför blir jag inte lika brun längre?
 2. Varför får jag ingen färg på benen?
 3. Vart bildas pigment?
 4. Varför blir jag inte brun av solen?
 5. Varför blir man brunare på vissa ställen?
 6. Hur blir man lättast brun?

Varför blir jag inte lika brun längre?

Det påverkas av av hur mycket melanin dessa celler producerar. I en hud som är mörkare produceras mer melanin än i ljusare hud. Melanin har en skyddande roll i huden. Melaninet fungerar som ett naturligt solfilter och filtrerar bort skadliga ultravioletta strålar, dock med rätt begränsad kapacitet.

Varför får jag ingen färg på benen?

Smörj in huden varje dag med en bra, återfuktande kroppslotion, body butter eller body cream, beroende på vad du tycker bäst om. Använd sedan din brun utan sol med jämna mellanrum för att hålla din solbruna färg fräsch, och peela huden 1-2 gånger i veckan.

Vart bildas pigment?

Det består av ämnet melanin som produceras av pigmentceller i huden, så kallade melanocyter. Enligt den etablerade teorin om kroppspigmentering knoppas pigmentcellerna av från ryggmärgen under den tidiga fosterutvecklingen och vandrar därefter till huden i hela kroppen där de finns i resten av livet.

Varför blir jag inte brun av solen?

För att få en jämn och snygg solbränna är det viktigt att fixa en ordentlig grund. Att skrubba kroppen och få bort döda hudceller innan solning ger större chanser för att få en jämn och fin solbränna. För att hålla huden jämn och len under hela säsongen bör du regelbundet peela kroppen och ansiktet.

Varför blir man brunare på vissa ställen?

Generellt kan alla bränna sig i solen, men vi är långtifrån lika känsliga för solens strålar. Om du är mycket ljus i hyn och/eller rödhårig så har du mindre av pigmentet melanin, som är det pigment som gör huden brun. Ju mer melanin du har naturligt, desto bättre skydd har du.

Hur blir man lättast brun?

Sola och bli brun

 1. Använd solskydd med hög solskyddsfaktor. Solskydd med hög solskyddsfaktor (SPF), mellan 30 och 50 är att rekommendera. ...
 2. Sola i skuggan. ...
 3. Undvik eller var försiktig mellan klockan 11.00 – 14.00. ...
 4. Undvik att bränna dig. ...
 5. Drick vatten! ...
 6. Återfukta huden efter solning.