:

Hur registrerar man valpar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur registrerar man valpar?
  2. Kan man registrera blandras i SKK?
  3. Vad kostar det att registrera en valp?
  4. Hur registrerar jag min hund?
  5. Hur tidigt kan man registrera valpar?
  6. Kan en blandras ha stamtavla?
  7. Varför registrerar man inte i SKK?
  8. När ska man registrera sin valpkull?

Hur registrerar man valpar?

Det finns två alternativ för att registrera din valpkull.

  1. Registrering via webben: Både uppfödare och innehavaren av avelsrätten måste ha ett registrerat bank-ID. ...
  2. Skicka in via post: En blankett för registreringsansökan till oss eller scanna in ansökan och skicka per mejl till [email protected].

Kan man registrera blandras i SKK?

Om din hund inte är stambokförd hos SKK Har du en hund som inte är registrerad/stambokförd hos SKK (till exempel en blandrashund) använder du blanketten "Ägaranmälan för blandras eller oregistrerad hund". Blanketten får du när du id-märker din hund.

Vad kostar det att registrera en valp?

Registrering

Valpar och importerAvgift SEK
Hel valpkull över 5 månader (675kr + 90 kr ägarregistrering ingår i avgiften för varje valp)765 kr/valp + ev avgift för postförskott
Importerad hund från annat nordiskt land (495 kr + 90 kr ägarregistrering ingår i avgiften för hunden)585 kr/hund + ev avgift för postförskott

Hur registrerar jag min hund?

Alla hundar i Sverige ska märkas med ett unikt id-nummer och registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister. Vem som ansvarar för hunden ska också anmälas till hundregistret. Det finns även ett register där du som har hundar i kommersiellt syfte ska registrera anläggningen där du håller hundarna.

Hur tidigt kan man registrera valpar?

Registrera din valpkull så tidigt som möjligt. Om valp dör före två månaders ålder återbetalas registreringsavgiften. Alla hundar skall vara ID-märkta när de lämnar uppfödaren. Registreringsavgifter Gällande registreringsavgift återfinns på SKKs webbplats www.skk.se.

Kan en blandras ha stamtavla?

När du köper en blandrashund måste du ha mycket större kontroll själv på vad som gäller. Du har inte alltid en rasklubb eller kennelklubb att luta dig mot. Värt att lägga på minnet är att om man köper en blandrashund så får du oftast ingen officiell stamtavla.

Varför registrerar man inte i SKK?

Det betyder att hunden inte har en stamtavla (registreringsbevis) utfärdad av Svenska Kennelklubben. Vanligtvis är det fråga om en blandrashund, men det kan även vara en hund med renrasiga föräldrar men där uppfödaren av någon orsak inte registrerat valpkullen hos SKK.

När ska man registrera sin valpkull?

Registreringsbeviset och besiktningsintyget (får inte vara äldre än 7 dagar) ska lämnas till valpköparen. Valpar får levereras tidigast vid 8 veckors ålder (inte 7 veckor och 5 dagar!!) Valpkull ska registreras före 5 månaders ålder.