:

Vad kan man göra med gamla glasflaskor?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan man göra med gamla glasflaskor?
 2. Vad händer med returglas?
 3. Vad använder man glasflaskor till?
 4. Vad kan man göra med en flaska?
 5. Är det pant på Systembolagets glasflaskor?
 6. Varför kan man inte återvinna dricksglas?
 7. Vad kan man göra med en plast flaska?

Vad kan man göra med gamla glasflaskor?

Gamla, tomma glasflaskor är perfekta att återbruka till något fint hemma....5 smarta saker du kan göra med gamla vinflaskor

 1. Snygg förvaring. Foto: Youtube Dela fotot på Pinterest. ...
 2. Ljuslykta. Foto: Youtube Dela fotot på Pinterest. ...
 3. Ljuskupa. ...
 4. Lamphållare. ...
 5. Blomkruka.

Vad händer med returglas?

Det krossade glaset blir nya glasförpackningar, men det används också vid tillverkning av glasfiber och betong. Vid användning av returglas sparas 20 procent jämfört med den energi som går åt vid tillverkning av nya råvaror. Glas kan smältas och formas om hur många gånger som helst utan att förlora kvalitet.

Vad använder man glasflaskor till?

Maskintillverkat glas som planglas för fönster och isolering samt förpackningsglas gjuts i form. Varje vardag krossas 700 ton glasförpackningar av Svensk Glasåtervinning. Återvunnet glas är numera byggnadsmaterial. Delar av Turning Torso i Malmö är byggt av gamla flaskor och bilfönster.

Vad kan man göra med en flaska?

Dekorativa blommor, piffiga underkläder eller varför inte en söt igelkott? Lärarstudenter från Luleå tekniska universitet visar sin petflaskkonst.

Är det pant på Systembolagets glasflaskor?

De burkar och flaskor som är märkta med pantsymbol och säljs på Systembolaget pantar du i närmaste matbutik.

Varför kan man inte återvinna dricksglas?

Nej. Den här typen av glas kallas för ”härdat glas”. Vid tillverkning av dricksglas, fönsterrutor och glasföremål tillsätter man ofta tungmetaller tex kvicksilver och bly för att göra dem tåligare. Dessa material förstör återvinningen av glaset.

Vad kan man göra med en plast flaska?

PET används ofta till flaskor för dryck och flytande livsmedel, det är ett bra material för just livsmedel eftersom det är stabilt, lätt och genomskinligt. PET-plasten är också till 100 % återvinningsbar. Ett annat stort användningsområde hittas i textilindustrin, av PET görs nämligen också fleecekläder.