:

Hur man kör säkert?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man kör säkert?
  2. Är slask halt?
  3. När kan jag köra efter att ha druckit alkohol?
  4. Vad är en slask?
  5. Vad är viktigast för trafiksäkerheten vid körning i halt väglag?

Hur man kör säkert?

Köra på hög växel är grundregeln Därför är det bra att du kör på så hög växel som möjligt. Gasar man för mycket slirar det, med en högre växel är det med andra ord lättare att köra bilen på ett säkert sätt. Behöver du bromsa i utförsbacke är det bra att växla ner och utnyttja motorbromsen.

Är slask halt?

När nysnö, slask och is lagt sig på vägarna kan ett kraftigt gaspådrag – eller snabb kursändring i samband med omkörning – medföra stora risker för sladd och förlorad kontroll över fordonet. Här kommer fyra tips på hur du ska agera bakom ratten vid halt väglag.

När kan jag köra efter att ha druckit alkohol?

Gränsen för straffbarhet vid rattfylleri överskrids när blodets alkoholhalt är minst 0,5 promille. Alkoholhalten i ditt blod är 0.0 promille. Alkoholen har försvunnit ur ditt blod tidigast om 0.0 timmar. Kom ihåg att resultaten varierar stort mellan olika individer och situationer.

Vad är en slask?

Slask (ho) – en balja som sitter fast i köksdiskbänken med syfte att fungera som ett avlopp vid sidan om diskhon. Slaskrensare – ett köksredskap. Snöslask – en typ av snö

Vad är viktigast för trafiksäkerheten vid körning i halt väglag?

En av de viktigaste faktorerna för säker bilkörning under halt väglag börjar långt innan du sätter dig bakom ratten och startar bilen. Att ha rätt utrustning är nämligen a och o, och skapar förutsättingarna för bilens grepp och förmåga att hantera halkan. Av all utrustning är däcken den enskilt viktigaste faktorn.