:

Vad är ett distanspass?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är ett distanspass?
  2. Hur långt hinner man springa på 30 min?
  3. Vad menas med Distansträning?
  4. Hur lång tid ska det ta att springa 5 km?
  5. Vad ger 5 km löpning?
  6. Vad ska män springa 5 km på?

Vad är ett distanspass?

Distans är det pass när man "bara" är ute och springer. Inte särskilt snabbt och inte särskilt långt. Tempot i sig är inte det viktiga utan själva tiden man är ute. Därför kan farten vara förhållandevis låg och behaglig för att skapa en skön känsla och rytm.

Hur långt hinner man springa på 30 min?

Målsättningen med planeringen nedan är att efter 10 veckor klara av att springa 5 km under 30 minuter. Varje vecka innehåller tre pass av; ett lugnt pass, ett med lite längre medelintensiva intervaller samt ett med lite hårdare intervaller.

Vad menas med Distansträning?

Syftet med distansträning är att anpassa kroppen till långvarigt arbete, det vill säga förbättra uthälligheten. I de flesta idrotter inneär detta en träningstid på 2-4 timmar med förhällandevis lågt tempo. Elitcyklister är ute ännu längre. Ibland skiljer man på kort och lång distansträning.

Hur lång tid ska det ta att springa 5 km?

Och nu till det svåra: Beroende på din utgångspunkt och faktorer som din ålder och vikt, så är en bra tumregel att du bör kunna springa de fem kilometerna på 30-35 minuter.

Vad ger 5 km löpning?

Att träna för en kortare distans som ett 5-kilometerslopp ökar inte bara din styrka och snabbhet, utan också din ämnesomsättning. Det snabbare löptempot gör dig ordentligt andfådd och vänjer på så vis kroppen vid allt högre ansträngning. Det ger dig inte bara bättre kondition utan gör dig också starkare i hela kroppen.

Vad ska män springa 5 km på?

Gissar att runt 23 min är realistiskt. Under 20 kräver nog 3-4 löppass per vecka.