:

Kan förkylning sätta sig på ögonen?

Innehållsförteckning:

  1. Kan förkylning sätta sig på ögonen?
  2. Kan man få ögoninflammation flera gånger?
  3. Kan man få ögoninflammation i ett öga?
  4. Hur känns allergi i ögonen?
  5. Får man gå till skolan om man har ögoninflammation?

Kan förkylning sätta sig på ögonen?

De vanligaste smittämnena är virus och bakterier. Inflammationen är ett sätt för kroppen att försvara sig mot smittoämnena. Läs om infektion och inflammation. Det är vanligt att få en ögoninflammation i samband med en förkylning.

Kan man få ögoninflammation flera gånger?

Det är viktigt att dina ögon får vila vid ögoninflammation för att undvika återkommande ögoninflammation. När det kommer till behandlingen finns det receptfri salva mot ögoninflammation som du kan köpa på Apoteket. Den både lindrar och gör att inflammationen läker ut snabbare.

Kan man få ögoninflammation i ett öga?

Ögoninflammation kan drabba ett öga eller båda ögonen. Det är inte ovanligt att inflammationen börjar i ett öga och sedan sprids till det andra. Tillståndet ger symtom som: röda ögon.

Hur känns allergi i ögonen?

– De vanligaste symtomen på allergi är att det kliar, skaver och rinner i ögonen samt att båda ögonen är drabbade. Förutom problem med ögonen kan du även drabbas av en täppt eller rinnande näsa.

Får man gå till skolan om man har ögoninflammation?

Kan barnet vara i förskolan eller skola? Även om barnet mår bra i övrigt bör hen vara hemma, dels för att ögoninflammation smittar, dels för att barnets öga måste tvättas flera gånger om dagen. Barnet kan gå tillbaka till barngruppen när den kraftiga inflammationen har läkt och ögat inte är varigt längre.