:

Hur undviker man Sorgmygg?

Innehållsförteckning:

 1. Hur undviker man Sorgmygg?
 2. Hur steriliserar man blomjord?
 3. Hur torkar man jord?
 4. Hur ser en Sorgmygga ut?
 5. Måste man sterilisera jord?
 6. Hur snabbt torkar jord?
 7. Hur stor är en Sorgmygga?
 8. Hur blir man av med flugor i blomkrukor?

Hur undviker man Sorgmygg?

Så blir du av med sorgmyggor Låt jorden torka ut mellan vattningar och var noga med att inte övervattna. Att täcka jordytan med dekorationssten, lecakulor eller pinjebark gör det mycket svårare för myggorna att hitta ner till jorden för att lägga ägg och ytan hålls dessutom torrare.

Hur steriliserar man blomjord?

STERILISERING I UGN

 • Sätt ugnen på 130 °C.
 • Häll jorden i en långpanna eller liknande.
 • Fukta igenom jorden så att all jord är rejält fuktig utan att vara genomblöt. ...
 • Ställ in jorden i ugnen och låt den stå i 45–60 min eller tills den är genomhettad och ångar.

Hur torkar man jord?

För mycket vatten Ett sätt att försöka rädda en övervattnad planta är att fortast möjligt lyfta ur den ur krukan och placera den på en tidning. Där kan jordklumpen torka upp från alla sidor. Tidningen suger åt sig fukt, så byt tidning då och då. När jorden torkat upp igen kan plantan sättas tillbaka i sin kruka.

Hur ser en Sorgmygga ut?

De är genomskinliga och små först, när du vuxit ett tag är de cirka 5 mm långa. De lever i jorden och äter rötter till växterna vi odlar. Vi märker att vi har sorgmyggor när det flyger svarta små flugor över växtplatserna inomhus och att små växter börjar dö. Eller att de inte ens tittar upp ur jorden efter sådd.

Måste man sterilisera jord?

Ibland är det bra att sterilisera jorden innan den används. Det gäller framförallt vid frösådder och sticklingsförökning om man använder jord som stått ett tag eller om du blandat din egen jord av material utomhus som därför kan innehålla skadliga organismer som mögelsporer, svamp eller ohyra som tex.

Hur snabbt torkar jord?

Ytjorden torkar snabbt vilket gör att du måste vattna oftare. 10 millimeter nederbörd gör jorden fuktig ner till 10 cm djup. Om du vill vattna ner till 20 cm djup behövs en bevattning som motsvarar 20 mm nederbörd, eller 20 liter vatten per kvadratmeter.

Hur stor är en Sorgmygga?

Fullbildade sorgmyggor är 3-4 mm långa och svarta eller gulsvarta till färgen.

Hur blir man av med flugor i blomkrukor?

Tidningspapper: ett klassiskt husmorsknep mot blomflugor är att lägga tidningspapper i botten på dina krukor. Tändstickor och svavel: sätt ned några tändstickor i varje blomkruka med svavlet nedåt. Efter en vecka eller två ska blomflugorna ha dött då de inte tål svavel.