:

Hur snabbt ska man springa långpass?

Innehållsförteckning:

 1. Hur snabbt ska man springa långpass?
 2. Hur lång tid tar det att springa 1 mil?
 3. Vad är en Backyard?
 4. Hur träna inför Ultramarathon?
 5. Hur blir man en bra Ultralöpare?
 6. Hur långt ska ett långpass vara?

Hur snabbt ska man springa långpass?

Gör du 50 minuter på milen innebär det att långpassen ska gå på 6:00-6:30 min/km, springer du 60 min på milen bör långpasset som fortast gå på 7 min/km medan om du springer 40min på milen så är det lagom att springa 5:00-5:30min/km.

Hur lång tid tar det att springa 1 mil?

Män bör klara milen 60 minuter och kvinnor 65 minuter på en flack milbana. Klarar man inte tidsgränsen bör man se över sin grundträning (öka och variera), vikt och livsstil. Du klarar utan problem att springa 15 km utan att gå. Du kan själv uppskatta din egen kapacitet på milen.

Vad är en Backyard?

På en Backyard Ultra springer man en varvbana på 6.706m med ny start varje hel timme. Det gäller därför att ta sig i mål inom 60 minuter för att hinna till start på nästa varv. Och så fortsätter det, varv efter varv, tills endast en löpare är kvar i loppet.

Hur träna inför Ultramarathon?

En bra bas är att förutom löpträning, så varje vecka ha med 1-2 pass med rörlighet (exempelvis yoga, body balance, simning, dans osv), 1-2 långa styrketräningspass och 3-5 kortare pass med styrketräning/rörlighet. Vad gäller mängden löpning så är det helt individuellt.

Hur blir man en bra Ultralöpare?

8 tips för att bli en ultralöpare

 1. Sätt upp ett mål.
 2. Spring skonsamt.
 3. Sov.
 4. Minimera stress.
 5. Ät för att stärka kroppen.
 6. Träna styrka.
 7. Ät och spring.
 8. Spring längre än 42 195 meter.

Hur långt ska ett långpass vara?

För halvmaraton bör långpassen åtminstone vara 15-18 kilometer för att loppet inte ska kännas övermäktigt men man kommer prestera ännu bättre om de längsta långpassen är 25-32 kilometer. För maraton krävs såklart ännu längre långpass och där bör de längsta långpassen vara 35-40 kilometer.