:

Kan man återanvända kaffesump?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man återanvända kaffesump?
  2. Hur förvara kaffesump?
  3. Kan man hälla ut kaffesump i vasken?
  4. Vilka grönsaker gillar kaffesump?
  5. Kan man hälla ut vin i vasken?
  6. Vad får man hälla ut i vasken?

Kan man återanvända kaffesump?

Som kaffedrickare står man ofta med en massa kaffesump, som bara åker i soporna. Fast kaffesump kan faktiskt återanvändas, både i hemmet och trädgården.

Hur förvara kaffesump?

Har du en matlåda i glas kan du ställa den i ugnen på eftervärmen för att torka fortare men var försiktig så det inte redan är torrt för då kan det ryka ordentligt. Ha en sked i lådorna och vänd runt kaffesump en gång om dagen så att luften kommer åt att torka sumpen och möglet inte får fäste.

Kan man hälla ut kaffesump i vasken?

Kaffesump Att kaffesumpen skulle riva bort beläggningar i rören är en myt. Har du använt sumpen som avloppsmedicin har du nog haft tur om du inte åkt på en propp. Sumpen kan förena sig med stelnat fett som åkt ner i vasken och göra ont värre. Allra värst är sump från kokkaffe.

Vilka grönsaker gillar kaffesump?

Blommor som till exempel hortensior och rododendron älskar kaffesump eftersom att de är lite sura. Sump funkar dessutom väldigt bra till vissa grönsaker som till exempel morötter, pumpor och tomater.

Kan man hälla ut vin i vasken?

Det går bra att hälla ut innehållet i toaletten eller avloppet, det gör ingen märkbar skada. Reningsverken tar hand om det.

Vad får man hälla ut i vasken?

Tops, våtservetter, hår, tamponger, kondomer, tandtrådstrassel, godispapper, tuggummi, cigaretter och snus ska slängas i papperskorg, aldrig i toaletten. Vasken – spola inte ner matrester eller fett i vasken. Torka alltid ur stekpannan med papper innan du diskar den, och släng sedan pappret i soporna.