:

Kan bo i Riga?

Innehållsförteckning:

  1. Kan bo i Riga?
  2. Vad exporterar man i Lettland?
  3. Var ska man bo i Riga?
  4. Vad produceras i Lettland?
  5. Vilka är Sveriges fem största exportländer?

Kan bo i Riga?

Att bo och leva i Riga är billigt och när du inte arbetar kan du bland annat njuta av deras goda och prisvärda öl eller handla mat i den välfyllda lokala saluhallen. Du kan även åka ut på flera olika äventyr och aktiviteter såsom utflykter i naturen eller i Baltikum området.

Vad exporterar man i Lettland?

Skogs- och byggindustrin har däremot ökat och det sker en positiv utveckling inom möbel- och textilindustrin. Fisket är viktigt och mer än två tredjedelar av sillfångsten exporteras. Lettland handlar mest med andra EU-länder men handeln med Ryssland har ökat under de senaste åren.

Var ska man bo i Riga?

Var ska man bo i Riga? Svaret på den frågan är för oss självklart i Gamla Stan eller i alla fall i dess omedelbara närhet. Det är i Gamla Stan man för det mesta vill vara och det är också där alla mysiga och bra restauranger finns.

Vad produceras i Lettland?

Potatis odlas även på en större areal än i Sverige, samtidigt som sockerbetor endast finns i en försumbar utsträckning. Arbetsintensiteten i det lettiska jordbruket är på samma sätt som i de flesta andra syd- och östeuropeiska länder mycket hög. 104 790 årsarbetstider rapporterades till Eurostat för år 2007.

Vilka är Sveriges fem största exportländer?

Totalt uppgick den svenska varuexporten till 1 628 miljarder kronor år 2021. Norge, Tyskland, USA, Danmark och Finland var de länder som vi exporterade mest till.