:

Hur rakar man skägget med rakhyvel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur rakar man skägget med rakhyvel?
  2. Kan man raka sig med vatten?
  3. Hur gör man rent en rakhyvel?
  4. Kan man raka sig i duschen?
  5. Hur ska man rengöra skägget?

Hur rakar man skägget med rakhyvel?

Strama upp huden med ena handen för att få rakhyveln att komma så nära skinnet som möjligt. För rakhyveln över huden i samma riktning som håren växer. Kör den inte hårt – det är de skarpa bladen som ska göra jobbet. Se till att du inte drar den flera gånger över samma yta, så minskar du irritationsmoment.

Kan man raka sig med vatten?

Häng med och lär dig mer om fördelarna att raka dig med kallt vatten. Grunden för all traditionell våtrakning är att låta vattnet mjuka upp och förbereda huden. Ett mjukare hudlager gör det lättare för hyvel och rakkniv att glida samtidigt som vattnet också mjukar upp skägget.

Hur gör man rent en rakhyvel?

Tvålrester och döda hudceller fastnar delvis på din rakhyvel. Därför är det bra att rengöra den lite nu och då. Det kan du göra lätt med en tandborste och lite tvål. Det blir nästan lite meditativt att efter rakningen se över sin utrustning och vårda den.

Kan man raka sig i duschen?

Raka sig Rakar sig i duschen. Det känns naturligt men kan faktiskt irritera huden och till och med orsaka infektioner i hårsäckarna. Utsätter man huden för mycket och varmt vatten under längre tid sväller dessutom huden och blir mindre smidig.

Hur ska man rengöra skägget?

När du tvättar skägget ska du inte använda vanlig tvål eller schampo. Rengöring för skägget är A och O för ett fräscht och snyggt skägg. Använd en ansiktsrengöring för att få bort all smuts som samlas i skägget och använd ett specifikt skäggschampo för bästa resultatet och minska irritation. Använd balsam!