:

Vad är bredband via mobilnätet?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är bredband via mobilnätet?
  2. Vad står FWA för?
  3. Vem erbjuder bredband?
  4. Vilket internet?
  5. Vad kan jag ha för internet på min adress?
  6. Varför ska man ha mobilt bredband?

Vad är bredband via mobilnätet?

Ett mobilt bredband ansluter trådlöst till mobilnätet och skickar och tar emot data via 4G- eller 5G-nätet precis som när du använder din smartphone. Det innebär att man kan surfa så länge operatören har täckning och att man kan “ta med sig sitt bredband”.

Vad står FWA för?

Fast yttäckande radioaccess (på engelska Fixed Wireless Access - FWA) är en variant av trådlöst bredband, där man använder radiolänk för överföring av tal och data i stället för kabel eller fiber. FWA kan t. ex. användas för snabb Internetaccess och videokonferenser.

Vem erbjuder bredband?

Därför är bredbandsoperatören billigast – och dyrast Com Hem, Telenor, Net at Once, Boxer och Viasat sticker ut bland de dyraste. Bland större operatörer är det vanligt att man erbjuder rabatter om kunden har både mobilabonnemang och fast bredband hos samma operatör, der erbjuder oftast inte de mindre operatörerna.

Vilket internet?

Vilket bredband som är bäst för dig beror på var du bor och vad du behöver. Vi hjälper dig att ta reda på vilka leverantörer som erbjuder bredband där du bor. Vi gör det även enklare för dig att jämföra leverantörernas erbjudanden. Är du ute efter snabba hastigheter rekommenderar vi ett bredband via fiber.

Vad kan jag ha för internet på min adress?

Post- och telestyrelsen har bra hjälp för dig som vill veta om du kan få bredband. Det finns en tjänst som kallas Bredbandskartan där du skriver in ditt postnummer och får svar direkt på hur det ser ut just för dig.

Varför ska man ha mobilt bredband?

Fördelar med mobilt bredband Mobilt bredband är förmodligen det bästa alternativet om du inte har så höga hastighetskrav, om du inte vill ha eller har en fast anslutning hemma, eller om du reser mycket och behöver uppkoppling på olika platser.